23.09.20 DIB Nyheder

Bekymrende lav aktivitet i europæisk økonomi

Nye tal: Virksomhedernes indkøbschefer ser mindre optimistisk på fremtiden, viser nye tal

De europæiske indkøbschefers vurdering af den økonomiske situation i eurozonen faldt i september til indeks 50,1 mod 51,9 i august. Et indeks under 50 signalerer tilbagegang.

- Indkøbschefernes vurdering af aktiviteten i europæisk økonomi aftog desværre i september. Det betyder, at genopretningen mister lidt fart hen over efteråret, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Vurderingerne fra indkøbscheferne i industrien ligger på 56,8, mens vurderingerne i servicesektoren er på 47,6. Et indeks under 50 betyder tilbagegang.

- Servicesektoren forventer faldende aktivitet. Stigende smittetal, genindførsel af restriktioner og krav om social distance rammer især servicesektoren, og er formentlig årsagen til de negative vurderinger af aktiviteten, siger Allan Sørensen.

- Europæisk industri har fået gang i hjulene igen, og forventer at øge produktionen yderligere i de kommende måneder. Stemningen blandt industrivirksomhederne er på højeste niveau i 31 måneder, siger Allan Sørensen.

- Indkøbscheferne venter samlet set tæt på stilstand i europæisk økonomi. Vi håber, at det bliver en meget kortvarig vækstpause i servicesektoren. Vi er afhængige af en stærk efterspørgsel i Europa, da over halvdelen af vores eksport sælges til markeder i EU, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold