21.09.20 DIB Nyheder

Der blev skabt mange nye job hen over sommeren

Der blev skabt 15.000 nye job i juli. Det er den største vækst i beskæftigelsen på en enkelt måned nogensinde

Den stigende beskæftigelse i juni fortsatte i årets anden sommermåned, da der blev skabt 15.000 nye job i juli. Det er den største vækst i beskæftigelsen på en enkelt måned nogensinde. Dermed blev der skabt 25.000 nye job i juni og juli tilsammen.

- Virksomhederne fik brug for mange flere medarbejdere i sommer i takt med den gradvise genåbning. Vi kan glæde os over, at der så hurtigt blev skabt nye job igen efter den bratte tilbagegang i begyndelsen af coronakrisen, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri.

- Tilbageslaget i foråret ramte arbejdsmarkedet mindre voldsomt, end det tidligere har tydet på. Tabet af fuldtidsjob var mindre end halvt så stor som faldet i antal job. Det skyldes, at det især var mange deltidsjob, der blev tabt, siger Steen Nielsen.

Krisen er langt fra overstået. De nye nedlukninger kan risikere at bremse den spæde fremgang i økonomien og på arbejdsmarkedet. Det gælder både for de hjemlige erhverv, som igen bliver ramt af restriktioner, og det gælder for eksportvirksomhederne, der kæmper med udfordringer på eksportmarkederne, siger Steen Nielsen.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold