Jørgen Boje står i spidsen for Dansk Byggeris afdeling i Aarhus, der nu er en del af DI. Han ser stort potentiale i sammenlægningen.

Foto: Christer Holte
22.09.20 DIB Nyheder

DI styrket med afdeling i Aarhus

På Dansk Byggeris kontor i Aarhus arbejder de ansatte til daglig med personalejura, rådgivning af virksomheder og politisk arbejde. Nu skal afdelingen supplerer indsatsen i DI, fortæller kontorchef Jørgen Boje.

Jørgen Boje har været med, siden Byggeriets Arbejdsgivere (BYG) og Danske Entreprenører blev lagt sammen til Dansk Byggeri i 2003. På den måde har han stiftet bekendtskab med sammenlægninger før. Og kontorchefen har store forventninger til den fremtidige organisation.

– For det første bliver vi jo en rigtig stor organisation. Vi bliver en stærk modspiller, når det kommer til eksempelvis overenskomstforhandlinger. Der får vi langt mere pondus med en så stor organisation bag os. Rent politisk får vi også et langt større talerør end tidligere, siger Jørgen Boje.

Både spidskompetencer og fællestræk

På kontoret i Aarhus sidder der 11 ansatte og en enkelt studentermedhjælper. Til dagligt arbejder størstedelen af dem med personalejura og de såkaldte 48-timersmøder, der skal afklare, om overenskomsten bliver fulgt, mens andre arbejder med kursusaktivitet og politisk arbejde.

Selvom der er områder, hvor organisationerne har hver deres spidskompetencer, mener Jørgen Boje, at der er flere områder, hvor de vil kunne supplere hinanden.

– På den lovmæssige del – i forhold til funktionærlov, sygedagpengelov og ferielov – har vi jurister i begge organisationer. Der kan vi lang hen ad vejen supplere hinanden, siger han.

Sammenlægning kom som en overraskelse

Sammenlægningen mellem Dansk Industri og Dansk Byggeri kom som en stor overraskelse for Jørgen Boje, der startede sin karriere i Dansk Entreprenørforening tilbage i 1986.

Han var ude og kigge på nye lokaler til afdelingen i Aarhus, da hans telefon ringede, og han fik at vide, at han skulle komme tilbage til kontoret i Aarhus-bydelen Risskov.

– Nu har jeg været med i så mange år, så jeg ved godt, at når sådan noget som det sker, så er der et eller andet stort under opsejling. Men at det lige var en sammenlægning med Dansk Industri – det havde jeg ikke set komme. Jeg blev noget overrasket, da jeg hørte det, siger Jørgen Boje.

Varm modtagelse lover godt

Jørgen Boje er glad for den modtagelse, Dansk Byggeri har fået af de nye kolleger.

– Vi har fået en imponerende og overvældende modtagelse af kollegerne i Dansk Industri. Hvis det bliver ved på den måde, glæder jeg mig til fremtiden, siger han.

Og selvom ægteskaber sjældent er uden udfordringer, er kontorchefen dog fortrøstningsfuld.

– Selvfølgelig vil der komme udfordringer i forbindelse med sammenlægningen. Men de er forhåbentlig ikke større, end at vi kan løse dem, siger Jørgen Boje.

DI AARHUS

- Kontoret ligger i Aarhus-bydelen Risskov.

- 11 ansatte plus en studentermedhjælper. Hovedparten arbejder med personalejura.

- Resten arbejder med kursus­aktivitet, politisk arbejde og sekretærarbejde.

- Jørgen Boje blev ansat i 1986 i Danske Entreprenører, der siden blev til Dansk Byggeri.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter Henningsen Hansen
Skrevet af:

Peter Henningsen Hansen

Relateret indhold