Der kan komme yderligere restriktioner fra Tyskland omkring 1. oktober, mener branchedirektør Michael Svane, Dansk Industri.

Foto: Colourbox
24.09.20 DIB Nyheder

DI: Nye tyske rejserestriktioner rammer også erhvervsrejser

Danskere – foreløbig fra Region Hovedstaden - skal i 14 dages karantæne, hvis de rejser til Tyskland. Det er ifølge Dansk Industri dybt bekymrende og øger behovet for større testkapacitet i Danmark.

De tyske myndigheder har pr. 23. september indført rejserestriktioner for både danske turister og erhvervsrejsende. Foreløbig gælder restriktionerne kun danskere med bopæl i Region Hovedstaden, og de betyder, at rejsende til Tyskland skal i 14 dages karantæne – medmindre de kan fremvise en højest 48 timer gammel negativ COVID-19 test ved indrejse.

Branchedirektør Michael Svane, DI Transport, mener, at der kan komme yderligere stramninger fra tysk side omkring 1. oktober.

- Der er brug for, at vi fra dansk side skruer op for testkapaciteten, så virksomheder og medarbejdere frem til 1. oktober har hurtig adgang til at kunne få taget en test, så de kan påvise en negativ test, når de rejser ind i Tyskland, siger Michael Svane.

Læs også: Lykke Friis: Vi skal genstarte det indre marked

Fælles europæisk håndtering

Ifølge branchedirektøren er de tyske rejserestriktioner meget bekymrende.

- Det er en af de mest restriktive tilgange, vi har set på europæisk niveau. Særligt alvorligt er det, at restriktionerne også gælder erhvervsrejsende, så det bliver vanskeligere for danske virksomheder og deres medarbejdere at besøge kunder og samarbejdspartnere på hele det tyske marked, siger Michael Svane.

Han mener derfor, der er brug for en yderligere indsats.

- Der er et massivt behov for en fælles europæisk tilgang i håndteringen af covid-19 og rejserestriktioner, så vi på alle leder og kanter gør, hvad vi kan for at opretholde mobiliteten i Europa – ikke mindst for de erhvervsrejsende og varetransporten, siger Michael Svane.

Læs også: DI: Målret coronarestriktioner mod problemområderne

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Michael Svane

Michael Svane

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4652
  • Mobil +45 4036 1348
  • E-mail misv@di.dk

Relateret