Den fulde gevinst af sammenlægningen, hviler på to grundpiller: gennemslagskraft og nærhed, siger Aarsleff-koncernens adm. direktør Jesper Kristian Jacobsen.

Foto: Thomas Arnbo
21.09.20 DIB Nyheder

Entreprenør: Byggeriets værdikæde er nu samlet

Med sammenlægningen af Dansk Byggeri og Dansk Industri bliver landets største entreprenør, Aarsleff, også en del af et endnu større fællesskab.

Sammenlægningen af DI og Dansk Byggeri kan støtte byggebranchen på vigtige dagsordner som grøn omstilling og digitalisering, forventer adm. direktør Jesper Kristian Jacobsen.

Den fulde gevinst  hviler på to grundpiller, påpeger han.

– Dels er det en fordel, at vi bliver en del af en større familie, hvor vi får et bredere samarbejde på tværs af mange brancher, og dermed får en større gennemslagskraft. Dels er det vigtigt, at vi bevarer en nærhed og en faglighed, som er relevant for bygge- og anlægsbranchen, siger han.

– Vi skal i fællesskab hjælpe hinanden, så det bliver en god oplevelse at være en del af Dansk Industri, tilføjer han.

1. september blev de to arbejdsgiverorganisationer til én med i alt 17.500 medlemsvirksomheder, der spænder over en bred vifte af brancher. Dansk Byggeris 5.700 medlemmer bevarer deres eget branchefællesskab under DI-paraplyen.

Læs også: Aarsleff - Vi har på sin vis ansvaret for 7.000 familier

Grøn omstilling og digitalisering

Jesper Kristian Jacobsen ser fordele i, at byggebranchen nu rykker sammen med andre led i værdikæden. Det styrker byggeriets mulighed for at høste fordele ved blandt andet grøn omstilling og digitalisering.

– Jeg ser frem til, at DI kan hjælpe os med de processer. Forudsætningerne er i hvert fald til stede. Når det kommer til digitalisering, har byggeriet været lidt på hælene. Nu er der potentiale for at vi rykker os, ikke kun som entreprenører – men også i samarbejdet med de andre led i værdikæden – fra kunder til arkitekter, rådgivere og leverandører af materialer.

Læs også: Sandahl - I Danmark har vi stået sammen gennem corona

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter Stenholm

Peter Stenholm

Vicedirektør

  • Direkte +45 7216 0102
  • Mobil +45 4117 4736
  • E-mail pss@di.dk

Relateret indhold