Poul W. Jensens Eftf. arbejder på Nikolaj Kirke.

Foto: Poul W Jensens Eftf. Aps
02.10.20 DIB Nyheder

4. generations smed: ”Vi lever af vores medarbejdere”

Smedemester Peter Hansen er 4. generation, der driver Poul W. Jensens Eftf. ApS. Han er ikke et sekund i tvivl om, at medarbejderne er det, han er mest stolt af. Og så har han en opfordring til medlemmer, der kommer fra Dansk Byggeri.

”Hvis ikke der er nogen, der brokker sig, så må det være godt nok” Det er devisen i Poul W. Jensens Eftf. ApS, hvis man spørger smedemester Peter Hansen. Men selvom hans virksomhed ligger i Sorø, er det noget nær en jysk underdrivelse for et firma, der igennem fire generationer har været kendt for at levere solidt smedearbejde, hvor kvaliteten altid er i top.

Der er heller intet i det 14 mand store firma, der indikerer, at man går efter ”godt nok”-løsninger. For udover de traditionelle bygningsstål-konstruktioner, som er deres kerneydelse, kan de udføre smede- og maskinarbejde inden for pladebearbejdning, rørbukning og svejsning på alt fra landbrugsmaskiner til trappegelændere, søjler og altaner. Og har kunderne specielle ønsker, kan Peter Hansen også klare det:

- Novo havde et ønske om at minimere det spild, restproduktet fra deres insulinpind til diabetespatienter skabte, så vi hjalp med at omsætte ideen til virkelighed ved en løsning, der kunne skille plastik og stålfjedre ad, når pinden var brugt.  

Læs også: DI: Invester 10 mia. i verdens bedste offentlige sektor

Hjælper kunder med at få ønsker ud i verden

For Peter Hansen handler det om, at hjælpe kunderne med at få deres ønsker ud i verden. Det kan være på den rådgivende del, eller det kan være ud fra tegninger, de modtager fra eks. arkitekter. Blandt de mere spektakulære produkter kan direktøren nævne en kunstinstallation: 

- Vi blev kontaktet af Nikolaj Kirke i København. Kirken er fra 1200-tallet og er en af Københavns ældste. Den fungerer i dag som kunsthal, og man åbnede derfor i 2018 kirketårnet for offentligheden. I den forbindelse blev vi bedt om at installere og siden afmontere  en lyserød skulptur-ring til tårnet. Det var en ret  spændende opgave, vi gerne påtog os, siger Peter Hansen.

Læs også:  5 veje til klimavenligt byggeri

Medarbejdernes hænder er den bærende kraft

Peter Hansen tøver da heller ikke et sekund, da han bliver spurgt om, hvad han er mest stolt af ved Poul W. Jensens Eftf.:

- Vores medarbejdere! Vi lever af vores medarbejdere. De er den bærende kraft, deres viden og deres hænder. Med simpelt værktøj kan vores medarbejdere konstruere noget til kunderne, der gør dem tilfredse og får dem til at komme tilbage. Vi har en god succesrate, fordi vores medarbejdere sætter en ære i, at kunden får et produkt, de er tilfredse med. Vi vil hellere levere et godt produkt og tjene lidt mindre end levere noget skidt.

Erkendelsen af, hvor vigtige medarbejderne er, kommer også til udtryk politisk: 

- Selvom vi aktuelt døjer med Corona, så er den politiske udfordring for vores branche helt klart at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Vi har aldrig haft så travlt som sidste vinter, men man skal også have hænderne til at løfte opgaverne.

Læs også: Jobtunge virksomheder forventer at komme styrket ud af corona

Kåret som årets læreplads

Peter Hansen gør ellers selv en pæn indsats for at sikre hænder nok inden for fremstillingsindustrien. I Sorø håndværker- og industriforening arbejder han for bedre vilkår for lærlinge og for at skabe større bevidsthed om det at være lærling. Poul W. Jensens Efterf. er også en del af lærlingeindsatsen, hvor de garanterer arbejdspladser til unge mennesker i faget. Og det med vilkårene er ikke tomme ord:

- Sidste år blev vi kåret som årets læreplads af Danske Erhvervsskoler og Gymnasier. Vores klejnsmedelærling Mark Tronborg havde indstillet os som ”den bedste læreplads, fordi den rent fagligt er enestående og har en kultur, der tillader fejl”. Vi var oppe imod restaurant Abstrakt i Hirtshals og VILA i Skanderborg, så vi troede ikke, at et gammelt slidt værksted som vores havde en chance. Men vi vandt på engagement og holdånd, siger Peter Hansen.

Læs også: Aarsleff: Vi har på sin vis ansvaret for 7.000 familier

Jo flere vi er i klubben, desto stærkere står vi

Netop det med holdånden tager Peter Hansen også fat om, da han bliver spurgt til sammenlægningen af Dansk Byggeri og Dansk Industri:

- Når vi prøver at råbe nogen op i byggeriet eller på Christiansborg, og når vi forsøger at komme med indspark til mange af de regler, der fremsættes, så har vi en bedre chance sammen med Dansk Byggeri. Jo flere vi er i klubben, desto stærkere står vi.

Og som opfordring til de medlemmer, der kommer fra Dansk Byggeri, kan Peter Hansen kun sige:

- Benyt nogle af de mange tilbud i DI, benyt arrangementerne og den personalejuridisk hjælp. Jeg er selv med i et netværk for yngre ledere. Der er mange gode relationer og kontakter, og der er ikke langt til noget i DI. Vi er jo en paraplyorganisation med underorganisationer som Fremstillingsindustrien, så man skal ikke ringe mange gange , før folk kan kende en.

Læs også: Byggeriformand: ”Mine problemer har de andre også”

Fakta om Poul W. Jensens Eftf. ApS

Poul W. Jensens Eftf. ApS blev grundlagt i 1932 af Hartvig Petersen, Sorø. Peter Hansen er sammen med Ole Kristensen 4. generation, der driver virksomheden, der i dag udføre al smede- og maskinarbejde inden for bygningskonstruktioner til trappe, gelændre og altaner. Læs mere her: http://www.poul-w.dk/

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Vivian Vinter

Vivian Vinter

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3346
  • Mobil +45 5194 7975
  • E-mail vivi@di.dk

Relateret indhold