30.09.20 DIB Nyheder

Glædeligt fald i ledigheden i alle sommermånederne

Sommeren sluttede flot på arbejdsmarkedet med 9.700 færre ledige i august måned ifølge nye tal fra Danmarks Statisk. Dermed faldt antallet uden job med knap 20.000 i de tre sommermåneder, efter at foråret bød på en stor stigning i antallet af ledige på samlet 54.000 personer.

- Der er fortsat et stykke vej tilbage det lave antal arbejdsløse før coronakrisen, men det er meget glædeligt, at vi hele sommeren bevægede os i den rigtige retning og i et ganske pænt tempo, siger vicedirektør i DI Steen Nielsen.

- September tegner også godt på arbejdsmarkedet. Vi kan tælle færre arbejdsløse ifølge Beskæftigelsesministeriets daglige tal og samtidig er september den første måned efter krisen, hvor der ifølge Jobindex har været flere jobannoncer end samme måned sidste år. Desværre har et større smittetryk også medført nye restriktioner både i Danmark og udlandet, og det kan få betydning for virksomhedernes efterspørgsel efter medarbejdere, siger Steen Nielsen.

- Selvom vi lige nu står i en usikker tid, der kræver mange og hurtige initiativer, bør vi også huske at have ambitioner for at udvikle arbejdsmarkedet og økonomien fremover. I DI ønsker vi at skabe et grønnere Danmark med højere velstand for alle indkomstgrupper. Det har vi netop givet vores bud på i DI’s nye 2030-plan. Planen viser en vej til at skabe 110.000 flere job i private virksomheder frem mod 2030, så flere kan gå fra offentlig forsørgelse til job, siger Steen Nielsen.

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold