Det vil komme både virksomhederne og samfundet til gavn, hvis der investeres i digital omstilling, mener Dansk Industri.

01.10.20 DIB Nyheder

IMD: Danmark er europamester i digitalisering – og nummer 3 i verden

Danmarks digitale konkurrenceevne er den bedste i Europa og den tredjebedste i verden, fastslår den schweiziske business school IMD i deres årlige måling .

Der er stor ros til Danmark og danskernes digitale konkurrenceevne i IMD’s årlige opgørelse over de mest konkurrencedygtige nationer.

For første gang nogensinde indtager Danmark pladsen som det land, der har den bedste digitale konkurrenceevne i Europa. Det viser IMD’s årlige ”Digital Competitiveness Ranking 2020”, der samtidig også kårer Danmark til det tredje bedste land i verden.

- Det er ganske enkelt fremragende. Skal Danmark klare sig i den globale konkurrence om vækst og arbejdspladser er det helt afgørende, at vi hører til i den digitale elite. Og det er IMD’s undersøgelse et tydeligt bevis for,” siger konstitueret branchedirektør i DI Digital Christian Hannibal.

Han fremhæver, at IMD blandt andet vurderer, at Danmark er det land i verden, der er mest parate til at gribe de digitale muligheder, har den største grad af integration af IT i samfundet og nogle af verdens mest omstillingsparate virksomheder.

Læs også: Troels Lund Poulsen: Digitalisering skal gøre Danmark rigere

Både virksomheder og det offentlige skal digitaliseres

Ifølge IMD har Danmark dog også en række områder, hvor det går knap så godt. Det gælder blandt andet i forhold til antallet af nyuddannede med speciale i teknologi og IT, adgangen til kapital og antallet af nye ”high-tech” patenter.

Christian Hannibal er da også overbevidst om, at det vil komme Danmark og danskerne til gavn, hvis der over de kommende år investeres endnu mere i den digitale omstilling.

- For at Danmark i de kommende år kan fastholde denne førerposition er det vigtigt, at der investeres massivt i digital omstilling – både i det offentlige og ude i virksomhederne. Derfor er det rigtig godt, at regeringen nu vil lave en ny digitaliseringsstrategi. Vi  byder meget gerne ind med forslag til sådan en strategi, siger konstitueret branchedirektør i DI Digital Christian Hannibal.

Christian Hannibal

Christian Hannibal

Digitaliseringspolitisk chef

Relateret indhold