Roadshowet fungerer som et inspirationsmøde, hvor din virksomhed får konkrete værktøjer til at arbejde med grøn omstilling og samtidig forbedre din virksomheds konkurrenceevne.

Video: Fremstillingsindustrien
18.09.20 DIB Nyheder

Massiv interesse for grønt roadshow – ”Det har givet meget stor værdi”

70 medarbejdere fra forskellige virksomheder har indtil nu deltaget i DI’s grønne roadshows. Her har deltagerne blandt andet fået nye værktøjer til at skabe en grønnere virksomhed. Din virksomhed kan stadig nå at være med.

I august og september har Dansk Industri DI afholdt en række grønne inspirationsmøder kaldet grønne roadshows. Her har deltagerne – flere end 70 medarbejdere fra forskellige virksomheder rundt i landet - fået nye værktøjer til at gøre deres virksomhed mere konkurrencedygtig gennem arbejdet med klima og grøn udvikling.

Pernille Erichsen, chef for virksomhedsudvikling i Dansk Industri, fortæller, at ambitionen med roadshowet er at hjælpe flere virksomheder i gang med den grønne omstilling.

- I øjeblikket er der vildt meget fokus på grøn omstilling. Derfor handler en del af programmet på møderne om de mange initiativer, der kan få virksomhederne på vej mod den grønne omstilling, siger hun.

Læs mere om DI's grønne roadshows her

Deltager: Nu skal vi i gang

Blandt deltagerne på DI’s grønne roadshow hos Scandibyg i Løgstør var Preben Christensen. Han er COO i virksomheden Versalift fra Farsø, der producerer og monterer lifte på køretøjer. Inden mødet havde virksomheden ikke kendskab til deres produkters CO2-aftryk.

- Vi tog til DI’s grønne roadshow, fordi vi mener, at vi er nødt til at forholde os til vores klimaaftryk i virksomheden. Inden mødet havde vi ikke noget kendskab til vores produkters CO2-aftryk. Men sådan er det heldigvis ikke længere, siger han.

Nu vil virksomheden i gang med den grønne udvikling.

- Vi skal i gang. Vi har bestemt os for at fokusere på ét produkt og så klarlægge og skemalægge produktets klimaaftryk. Vi vil gøre processen gennemsigtig og videreføre dette til andre produkter efterfølgende, siger Preben Christensen.

Læs også: Regeringen og Danmarks største CO2-udleder indgår aftale

Virksomheder kan stadig nå at deltage

Fem ud af syv roadshows er indtil videre blevet afholdt på tværs af Danmark. Og der er stadig ledige pladser på de resterende to møder. De bliver afholdt den 7. oktober hos Palsgaard A/S i Juelsminde og hos Troldtekt A/S i Tranbjerg den 21. oktober.

Det er gratis at deltage, hvis du er medlem af DI, og fra Versalift er anbefalingen klar.

- Vi kan klart anbefale, at virksomheder deltager på de fremtidige møder på DI’s grønne roadshow. Det har været virkelig godt, og det har givet meget stor værdi for os, afslutter Preben Christensen.

Læs også: ”Mursten kræver fingerspitzgefühl”

Virksomhedsguiden vil fremme grøn omstilling

Virksomheder kan også finde råd og vejledning til den grønne omstilling hos Virksomhedsguiden. Erhvervsstyrelsen og Energistyrelsen har netop offentliggjort et tema på platformen, der skal hjælpe virksomheder på vej mod grøn omstilling i deres forretning.

Temaet tilbyder fem nemme skridt til at blive grøn. Derudover er der inspiration til, hvordan virksomheder kan reducere deres klimaaftryk og grønne tilbud til virksomheder, der ønsker inspiration til at udvikle en grøn og bæredygtig forretning.

Temaet bliver opdateret løbende med vejledning om regler, grønne forretningsmodeller og redskaber til at beregne klimaaftryk og reducere energiforbrug.

Læs også: Med verden i rygsækken og foden på eksport-speederen

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

DI's grønne roadshows

- Det er gratis at deltage, hvis du er medlem af DI.

De næste møder er:

- Onsdag den 7. oktober 2020 hos Palsgaard A/S i Juelsminde kl. 08.00 – 10.00

- Onsdag den 21. oktober 2020 hos Troldtekt A/S i Tranbjerg J 08.00 – 10.00

Du kan tilmelde dig her: 
Skab værdi med grøn udvikling

Relateret