10.09.20 DIB Nyheder

Mere end 60 millioner amerikanske ledighedserklæringer under coronakrisen

Nye tal: I sidste uge meldte 884.000 amerikanere sig som ledige. Samme antal som ugen før. Ledigheden i USA steg i sidste uge fra 9,1 til 9,2 procent.

Mange nyledige i USA og lille stigning i ledigheden er dårligt nyt for dansk eksport, mener Dansk Industri.

- Amerikanerne har nu udfyldt mere end 60 millioner ledighedserklæringer i løbet af coronakrisen. Covid-19 har haft voldsomt store konsekvenser for det amerikanske arbejdsmarked, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Det er foruroligende ledighedstal fra USA. Antallet er nyledige er så højt, at den samlede ledighed ikke falder. Der er lige så mange, der stiller sig op i ledighedskøen, som der er amerikanere, der forlader den og vender tilbage i beskæftigelse, siger Allan Sørensen.

- Situationen på det amerikanske arbejdsmarked er fortsat meget bekymrende. Antallet af nyledige ligger stadig på et meget højere niveau end under finanskrisen. Det vidner om, at rigtig mange virksomheder fortsat har brug for at lave tilpasninger i medarbejderstaben, siger Allan Sørensen.

Under finanskrisen var antallet af nytilmeldte ledige aldrig højere end 665.000.

- Det er afgørende for dansk eksport, at flere amerikanere vender tilbage i arbejde. Lavere ledighed vil styrke privatforbruget, som er den helt store motor i amerikansk økonomi. Det vil gøre det nemmere at hente ordrer på det amerikanske marked, siger Allan Sørensen.

USA er Danmarks største eksportmarked. Amerikanerne har over det seneste år købt danske varer og tjenester for 161 milliarder kroner, og dermed overgår USA nu Tyskland.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret