Frihedsgudinen bærer faklen højt. Det samme vil New York State gøre i arbejdet med den grønne omstilling

Foto: Getty Images
23.09.20 DIB Nyheder

New York kalder danske virksomheder: Grøn omstilling fortsætter - corona eller ej

Danske virksomheder skal ikke frygte, at den grønne omstilling i New York er bremset på grund af coronakrisen, lød konklusionen på webinaret Build Back Greener arrangeret af DI og State of Green

Corona eller ej så fortsætter arbejdet med den grønne omstilling for fuld kraft. Det var den klare konklusion, da en række topfolk fra den private og den offentlige sektor i USA og Danmark mødtes til det transatlantiske webinar ”Build Back Greener”, som er en del af New York Climate Week.

- Økonomien er i kaos og corona er stadig en del af vores hverdag, men vi kan ikke spilde en eneste dag i kampen for at redde verden, lød det fra Kathy Hochul, Viceguvernør i New York State. 

Hun tilføjede, at klimakrisen ikke er noget, der måske finder sted i en fjern fremtid, den er her allerede – og bliver følt af amerikanerne i både øst og vest. I Californien raser skovbrandene og New York har været hærget af orkaner. Det understreger ifølge Kathy Hochul, at du bliver nødt til at fortsætte arbejdet – uagtet corona og en fodslæbende regering i Washington.

- New York State kommer ikke til at læne sig tilbage og vente på, at regeringen rykker, sagde hun.

Læs også: Nye biler bliver igen mere energieffektive

Virksomheder vil rykke grønt

Mere end 1000 personer havde skrevet sig op til webinaret, og heriblandt var der var en stor tilslutning fra både danske og udenlandske virksomheder. DI’s internationale direktør Thomas Bustrup slog på webinaret fast, at der også blandt danske virksomheder er et meget stort engagement og ønske om at være med til at løse klimakrisen.

- Det er en oprigtig interesse og vilje til at rykke på den her dagsorden, hvilket vi tydeligt har set i arbejdet med de 13 klimapartnerskaber, sagde han med henvisning til, at klimapartnerskaberne, hvis formænd i flere tilfælde kom fra store DI-medlemsvirksomheder, netop har afleveret deres anbefalinger til den danske regering.

En af de virksomheder, der deltog i webinaret og som allerede bidrager til den grønne omstilling er Rockwool. Fra CEO Jens Birgersson lød opfordringen til politikerne, at de skal sætte klare rammer for virksomheder, så vil virksomhederne også gøre deres.

- Det, som vi har brug for, er klar og tydelig regulering, som vi kan stole på. Og der vil jeg gerne rose New York for at være meget klar i sin mål, sagde han.

Læs også: Kollerup: Virksomheder har klaret krisen med oprejst pande

Louis Funder

Louis Funder

Generel Manager, US

  • Direkte +45 3377 3784
  • Mobil +12028132276
  • E-mail lfk@di.dk

Relateret