55-årige Peter Stenholm kom fra en stilling som direktør i Dansk Byggeri, før han 1. september blev den øverste chef for branchefællesskabet "DI Dansk Byggeri". Han har mange års erfaringer fra erhvervsorganisationer og var blandt andet i perioden 2008 til 2010 underdirektør i Dansk Industri.

22.09.20 DIB Nyheder

Han giver byggeriet større muskler

Peter Stenholm er ny direktør for DI Dansk Byggeri efter sammenlægning med Dansk Industri. Han ser store fordele ved den nye organisering for både medlemmer, medarbejdere og hele byggebranchen.

Hvem er de 5.700 nye medlemmer, som nu bliver del af DI?

– Mange af vores medlemmer er små håndværksvirksomheder og entreprenører, men vi har også store bygge- og anlægsvirksomheder samt materialeproducenter. Sammenlægningen betyder, at DI fremover dækker stort set hele byggeriets værdikæde. Den betyder samtidig, at DI samlet set bliver Danmarks største interesseorganisation for SMV’er.

Hvad er fordelene ved, at hele byggeriet nu er samlet i én organisation?

– Vi gik ind i denne sammenlægning ud fra en helt klar analyse, og jeg er fuldstændig sikker på, at det her er det helt rigtige for vores medlemmer. Sammenlægningen vil uden tvivl give os store fordele både i forhold til den politiske interessevaretagelse og i forbindelse med mere traditionelle arbejdsgiverdagsordener som f.eks. overenskomstforhandlingerne.

Hvilke erfaringer har du at trække på i den kommende proces?

– Først og fremmest har jeg jo 10 års erfaring som medlem af direktionen i Dansk Byggeri. Det betyder, at jeg både kender forholdene i branchen, medlemmerne og de arbejdsområder, jeg får ansvar for, rigtigt godt. Men jeg har faktisk også en fortid i DI, og selv om det er 10 år siden, jeg arbejdede her, ser jeg det som en fordel.

Hvordan kommer Dansk Byggeris medlemmer til at mærke forskellen?

– I første omgang skal de mærke det så lidt som muligt. Vi spøger lidt med, at det bare er telefonnummeret og adressen, der er ændret. Det dækker over, at medlemmerne eksempelvis fortsat kan få den samme personale- og erhvervsjuridiske rådgivning som hidtil fra medarbejdere, de allerede kender.

Men vores mål er, at medlemmerne så hurtigt som muligt lærer at udnytte alle de andre tilbud, som hele det store hus byder på – og at vores dygtige medarbejdere hurtigt begynder at trække på al den ekspertise, som DI rummer. Og det er noget af det, som vi arbejder rigtig meget på at få til at ske. Vi vil helst starte flyvende.

Er der dele af samarbejdet, hvor der vil gå tid, før resultaterne bliver synlige?

Ja. Der vil der naturligvis gå noget tid, før vi kan vurdere værdien af den styrkede koordination og det stærkere samarbejde, vi får på tværs af den store familie, som vi nu er en del af.

Nogle af de dagsordner, som er meget vigtige for vores medlemmer, er den grønne omstilling og hele spørgsmålet om digitalisering. Dem får vi helt sikker større mulighed for at præge nu, også selv om det er arbejde, der tager tid.

Hvordan er stemningen blandt Dansk Byggeris medlemmer?

- Den er rigtig god. Jeg kan mærke, at rigtig mange af medlemmerne glæder sig til, at vi får nogle endnu større muskler at arbejde med. Den store opbakning så vi jo også i forbindelse med afstemningen. Nu fornemmer jeg mest af alt en kæmpe lyst til at komme i gang med alt det nye – både blandt medlemmer og medarbejdere. Og jeg glæder mig også selv.

Fakta

PETER STENHOLM

·        55 år og uddannet jurist og advokat.

·        Siden 2010 direktør i Dansk Byggeri med ansvar for Juridisk afdeling og Arbejdsgiver­sekretariatet.

·        Fra 2008 – 2010 underdirektør i DI. Før den tid beklædte han forskellige stillinger i HTS, DA og Ledernes Hovedorganisation.

·          Bor i Virum, er gift med Catharina Stenholm og far til to voksne sønner.

DI DANSK BYGGERI

·        99,4 procent af Dansk Byggeris repræsentantskab stemte ja til sammenlægning med DI 9. juni.

·        Branchefællesskab DI Dansk Byggeri har 5700 medlemmer.

·        Samlet beskæftiger virksomhederne ca. 100.000 medarbejdere i Danmark.

·        95 procent af medlemmerne har 1 – 50 medarbejdere.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter Stenholm

Peter Stenholm

Vicedirektør

  • Direkte +45 7216 0102
  • Mobil +45 4117 4736
  • E-mail pss@di.dk

Relateret indhold