Regeringen har fokus på den økonomiske genopretning af vores samfund i denne tid, siger finansminister Nicolai Wammen (S):

Foto: Morten Fauerby
14.09.20 DIB Nyheder

Nu kommer de grønne udviklingsmilliarder

Rammerne for etableringen af Danmarks Grønne Fremtidsfond på 25 milliarder kroner er på plads. DI opfordrer til, at nogle af midlerne målrettes risikobetonede lande, hvor behovet for grøn omstilling er ekstra stort.

Regeringen og aftalepartierne Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet er nu blevet enige om rammerne for etableringen af Danmarks Grønne Fremtidsfond. Med en kapacitet på samlet 25 mia. kr. skal Danmarks Grønne Fremtidsfond bidrage til en national og global grøn omstilling, der kan understøtte op til 27.500 grønne job, skriver Finansministeriet i en pressemeddelse

- Den kan give et rygstød til danske grønne løsninger, som kan gøre gavn både herhjemme og i resten af verden. Danmark og danske virksomheder har i mange år gået forrest med udviklingen af grøn teknologi, og Fremtidsfonden vil bidrage til, at vi kan fastholde vores grønne førerposition og skubbe samfundet i en mere bæredygtig retning. Samtidig kan vi understøtte tusindvis af grønne job i en tid, hvor regeringen har fokus på den økonomiske genopretning af vores samfund, siger finansminister Nicolai Wammen.

Læs også: Sandahl: Virksomheder skylder ikke tilbagebetaling af hjælpepakker

Send risikovillige penge

I Dansk Industri er underdirektør Peter Thagesen positiv:

- Vi er stærke inden for grøn teknologi, og det er noget af det, vi skal leve af i fremtiden. Den Grønne Fremtidsfond er vedtaget i forbindelse med finansloven sidste år. Men coronakrisen gør det endnu vigtigere, at vi satser og investerer”, siger underdirektøren.

Konkret bliver EKF Danmarks Eksportkredit Fond styrket med 14 mia. kr.

- Vi håber,  at EKF bliver mere aktive i de mere risikobetonede land, hvor det er ekstra svært at få finansieringen på plads, men hvor der er stort behov for at komme i gang med den grønne omstilling, siger Peter Thagesen.

Læs også: Coronamilliarder fra EU starter i syd men ender i nord

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Følg klima hos DI

Regeringen og dansk erhvervsliv har indgået 13 klimapartnerskaber. Vi præsenterer dig for hvert enkelt partnerskab, og følger udviklingen.

Læs mere om klimapartnerskaberne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter Dige Thagesen

Peter Dige Thagesen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3752
  • Mobil +45 2949 4569
  • E-mail pth@di.dk

Relateret indhold