03.09.20 DIB Nyheder

Under en million nye ledige i USA

Nye tal: I sidste uge meldte 881.000 amerikanere sig som ledige, viser nye tal. Ledigheden faldt samtidig til 9,1 procent.

- I sidste uge var der under en million nye ledige i USA, det er det laveste antal i 24 uger. I løbet af coronakrisen har næsten 60 millioner amerikanere afleveret en ledighedserklæring, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Ledighedsrapporten dækker over gode og dårlige nyheder.

- Den gode nyhed er, at den samlede ledighed falder. Der er heldigvis flere der vender tilbage i beskæftigelse, end der er nye, der stiller sig op i ledighedskøen, siger Allan Sørensen.

- Den dårlige nyhed er, at det ugentlige antal nyledige fortsat er skyhøjt. Coronakrisen har nu hærget i næsten et halvt år, og i alle ugerne har antallet af nyledige været markant højere end under finanskrisen, siger Allan Sørensen.

Under finanskrisen var antallet af nytilmeldte ledige aldrig højere end 665.000 pr. uge.

- Vi håber, at der kan blive skabt endnu flere jobs i USA. Det vil styrke amerikanernes privatforbrug og løfte dansk eksport. USA er Danmarks største eksportmarked. Det er afgørende for Danmark, og resten af verdensøkonomien, at USA fortsætter de positive takter, siger Allan Sørensen. 

USA er Danmarks største eksportmarked. Amerikanerne har over det seneste år købt danske varer og tjenester for 161 milliarder kroner, og dermed overgår de nu Tyskland.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold