12.01.21 DIB Nyheder

Bilsalget slog rekord i december

Nye tal: Ifølge Danmarks Statistik blev der indregistreret 22.781 nye personbiler i december, hvilket er en ny rekord. Aldrig før er en december måned endt med over 20.000 nye biler, oplyser Dansk Industri.

Siden 18. december har man kunnet anvende de nye bilafgifter, som regeringen sammen med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten blev enige om 4. december. Hele 77 procent af indregistreringerne i december var ifølge bilstatistik.dk foretaget før den 18. i måneden. Det er cirka 20 procentpoint højere end det tilsvarende gennemsnit for de ti forudgående år.

- Da de politiske forhandlinger blev afsluttet, fik bilkunderne endelig klarhed. Mange af dem har været hurtige og gjort en god handel på en model, som stod til at stige i pris to uger senere, siger Thomas Møller Sørensen, direktør for Bilbranchen i Dansk Industri (DI).

De nye tal fra Danmarks Statistik præsenterer samtidig en anden ny rekord, idet 7.344 nye el- og pluginhybridbiler fik plader på i december. Det er seks gange så mange som i december 2019. Graver man i tallene fra bilstatistik.dk, blev der i perioden 18.-31. december 2020 indregistreret 5.261 nye personbiler, hvoraf hele 54 procent enten var en el- eller plug-in hybridbil.

- Det stigende udbud af grønne biler har også bidraget til den grønne slutspurt i årets sidste to uger. Seksten opladelige bilmodeller opnåede mindst 100 indregistreringer i december. I samme måned sidste år var der kun én, siger Thomas Møller Sørensen.

- Udbuddet af opladelige biler er kraftigt stigende, efterspørgslen er der, og bilafgifterne er nu på plads. I hele 2020 var omtrent hver sjette bil opladelig. Det er slet ikke urealistisk, at op mod hver tredje nye bil i 2021 vil være opladelig., forudser Thomas Møller Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold