En række eksperter har anbefalet at erstatte de såkaldte PCR-test med kviktest.

Foto: Colourbox
27.01.21 DIB Nyheder

DI opfordrer regeringen til at ændre teststrategi

Regeringen bør revidere sin teststrategi hurtigst muligt. Det foreslår Dansk Industri, som mener, at langt flere danskere skal tage kviktest for at få genåbnet samfundet.

Langt flere danskere bør tage kviktest. Det mener Dansk Industri, der påpeger, at det vil bidrage til genåbning af Danmark.

- Vi kan ikke som samfund vente på at alle bliver vaccineret. I DI mener vi, at regeringen bør revidere teststrategien. Vi skal bruge kviktest langt mere offensivt og teste langt flere. Kviktest har en meget høj grad af sikkerhed, viser dansk studie. Derfor bør vi bruge det som et værktøj til genåbning af samfundet, siger vicedirektør Henriette Søltoft, DI.

Meldingen fra DI kommer nu, fordi et nyt dansk studie viser, at kviktest er sikkert at anvende, og fordi en række eksperter har anbefalet at erstatte de såkaldte PCR-test med kviktest.

- Vi er enige med eksperterne. Kviktest er et vigtigt værktøj til genåbning af vores samfund – når det, som vi foreslår, kombineres med et coronapas, siger Henriette Søltoft.

Læs også: DI: Øremærk 20.000 vacciner til eksportvirksomheder

Brug kviktest i digitalt coronapas

DI har tidligere foreslået at indføre et coronapas bl.a. i et forsøg på at få åbnet for erhvervsrejser ind og ud af landet.

. Coronapasset skal være digitalt og kan samle oplysninger om vaccination, immunitet som følge af tidligere infektion og negativt svar på COVID-19-test, som f.eks. kunne være gyldigt i tre dage fra testtidspunkt.

- Kviktest er helt oplagt at bruge i coronapasset. På grund af det hurtige svar kan du bruge passet som adgangskort til virksomheder, skoler og oplevelsesøkonomien og dermed til en hurtigere genåbning af vores samfund.

- Og et coronapas baseret bl.a. på kviktest kan være med til at få genstartet den eksport, som vi er så afhængig af indtægterne fra til vores velfærdssamfund, siger Henriette Søltoft.

Antallet af stationære testcentre falder fra 1. februar som følge af et nyt udbud, gennemført af regionerne.

- Det betyder at mange borgere får længere afstand til at få en kviktest. Det er den forkerte vej at gå. I stedet bør man fastholde de stationære testcentre, samtidig med at man udbygger med mobile, siger Henriette Søltoft.

Læs også: Sandahl: Digitalt coronapas kan genåbne Danmark og hjælpe eksporten

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Henriette Søltoft

Henriette Søltoft

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3654
  • Mobil +45 2088 3919
  • E-mail hes@di.dk

Relateret indhold