02.02.21 DIB Nyheder

Dybeste økonomiske krise i EU’s historie

Nye tal: Eurozonens samlede økonomi skrumpede med 0,7 procent i fjerde kvartal. I hele EU var der en tilbagegang på 0,5 procent, viser tal fra Eurostat. Vi befinder os i den dybeste økonomiske krise i nyere tid, siger DI’s cheføkonom.

- Corona sender endnu en gang Europa i økonomisk modvind. Restriktioner og nedlukninger har en stor økonomisk pris. De fleste EU-lande ligger langt under det økonomiske niveau, de havde ved udgangen af 2019, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Selv om vi er i gang med at vaccinere, så er smitten høj, og mange lande er lukket kraftigt ned. Vi håber på en økonomisk opblomstring hen over foråret, i takt med at vi forhåbentlig kan åbne meget mere op igen, siger Allan Sørensen.

For hele året 2020 faldt eurozonens samlede økonomi 6,8 procent, og i hele EU var der en tilbagegang på 6,4 procent.

- Det er den dybeste økonomiske krise i EU’s historie. Europa har været utrolig hårdt ramt af corona, og de europæiske lande er også blandt dem, der har fået de største økonomiske tæv i 2020. Særligt Italien, Spanien og Frankrig har lidt store økonomiske tab under coronakrisen, siger Allan Sørensen.

Danske virksomheder eksporterer varer og tjenester for cirka 600 mia. kr. om året til EU-landene.

- Svigtende efterspørgsel og rejserestriktioner har reduceret dansk eksport til en række af vores store europæiske eksportmarkeder. En økonomisk opblomstring og bedre rejsemuligheder for vores eksportmedarbejdere er afgørende for at få sat fart på dansk eksport igen, siger Allan Sørensen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold