07.01.21 DIB Nyheder

Høje amerikanske ledighedstal fortsætter ind i 2021

Nye tal: I sidste uge meldte 787.000 amerikanere sig ledige.

- De ugentlige ledighedstal var høje helt til udgangen af 2020, og det vil de også være et godt stykke tid ind i 2021. Det ugentlige antal nyledige har ligget på et foruroligende højt niveau længe, og der er desværre ikke meget fremgang at spore i tallene. Antallet af ledighedserklæringer bliver ved med at ligge på et højere niveau end i de værste uger af finanskrisen, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Der er næsten 13 millioner amerikanere på de pandemiske ledighedsprogrammer. Det var godt, at politikerne fik lavet et aftale der forlængede ordningerne, ellers ville mange amerikanere stå med utrolig store økonomiske problemer her i det nye år, siger Allan Sørensen.

- Joe Biden har en stor opgave med at få nedbragt de ugentlige ledighedstal. Der er heldigvis mange der kommer tilbage i beskæftigelse, men så længe de ugentlige afskedigelser ligger højt, så vil der gå lang tid med at få nedbragt ledigheden. En høj ledighed er gift for amerikansk økonomi, som er meget afhængig af et stærkt privatforbrug, siger Allan Sørensen.

Amerikanerne køber danske varer og tjenester for 170 mia. kr. om året. Op mod 100.000 danske arbejdspladser er afhængige af eksporten til USA.

- USA er Danmarks klart største eksportmarked. Jeg håber, at de hurtigt kan få de mange tilbage i arbejde. Det vil styrke privatforbruget og dermed også de danske eksportmuligheder på det vigtige amerikanske marked, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold