26.01.21 DIB Nyheder

IMF ser bedre tider for verdensøkonomien i 2021

Nye tal: IMF’s nye prognose forudser en fremgang i verdensøkonomien på 5,5 procent i 2021. Det følger dog efter en nedtur på 3,5 procent i 2020. DI håber prognosen holder stik, så danske eksportvirksomheder har en chance for at indhente det tabte.

IMF skønnede i oktober et fald i verdensøkonomien på 4,4 procent i 2020 og en efterfølgende stigning på 5,2 procent. Opjusteringen skyldes fremdrift i coronavaccinationerne, vurderer DI.

- IMF løfter forventningerne til væksten i 2021. Det er især udbredelsen af vacciner og politiske stimulanser, der forventes at sætte fart på væksten senere på året. IMF er optimistiske i deres vurdering, lad os håbe de får ret, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- 2021 starter utrolig svagt. Der er fortsat mange restriktioner for at dæmme op mod høje smittetal og nye coronavarianter, og det har en negativ effekt på økonomien i første halvdel af 2021, siger Allan Sørensen.

- Vi håber på et stærkt økonomisk comeback senere på året. Vaccinerne er ved at blive rullet ud, og det er afgørende for genrejsningen af økonomien. Sidste sommer så vi en relativ stærk opblomstring af økonomien da restriktionerne blev lempet, siger Allan Sørensen.

Kina var den eneste af de store økonomier der slap igennem 2020 med fremgang. I 2021 venter IMF fremgang i hele verden. Væksten vil være højest i Kina og Indien.

- Europæisk økonomi har været hårdt ramt og mange lande vil først have indhentet det tabte i løbet af 2022. Værst ser det ud for Italien som må vente til 2023 før de har nået samme niveau som før corona, siger Allan Sørensen.

- Dansk eksport har lidt store tab under coronakrisen. Vi håber på en hurtig opblomstring i verdensøkonomien, så virksomhederne kan få fyldt ordrebogen med nye eksportordrer. Mange har et stort tab de skal have indhentet, siger Allan Sørensen.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold