08.01.21 DIB Nyheder

Industrien indhentede lidt af det tabte i efteråret

Nye tal: Industriproduktionen er stadig langsomt på vej frem. Nye restriktioner i vintermånederne truer, og eksempelvis vacciner til eksportmedarbejdere skal være med til at afbøde ny nedgang, mener DI.

Industriens produktion steg med 5,9 procent i november. Medicinalindustriens produktion steg med 24,1 procent i november. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. 

- Medicinalindustrien tog et stort spring frem i november efter et kraftigt dyk i oktober. Vi ser tit nogle store udsving medicinalindustrien, og på grund af branchens store betydning kan det også ses i den samlede industriproduktion. Man skal derfor være varsom med at tolke for håndfast på udsving fra måned til måned, siger Allan Sørensen.

- Industrien sælger hovedparten af sine produkter til udlandet. Nye skærpede restriktioner og nedlukninger kan give udfordringer i vintermånederne. Det er afgørende for industriens eksport, at de kan komme ud til kunderne. Vacciner til eksportmedarbejdere vil hjælpe med at opretholde og genskabe kontakten til kunder i udlandet, siger Allan Sørensen.

Set over de sidste tre måneder er industriproduktionen steget med 2,0 procent.

- Industrien har heldigvis holdt gang i hjulene hen over efteråret, hvor stigende smittetal og restriktioner ellers har udfordret virksomhederne. Industrien har samlet set fået indhentet lidt af det tabte i efteråret. Industriens produktion er dog foreløbigt faldet lidt mere end fire procent fra 2019 til 2020, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri. 

- Industrien er en vigtig motor i dansk økonomi. Vi har brug for at holde gang i industriens produktion. Særligt i en tid hvor mange andre brancher er næsten er lukket ned af restriktioner, siger Allan Sørensen.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold