Myndighederne strammer igen coronarestriktioner for at bremse britisk variant af virus. Det er afgørende, at hjælpepakker og  kompensationer kommer hurtigt  i spil, siger DI's adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

05.01.21 DIB Nyheder

Lars Sandahl: Epidemi kræver ekstrem stor disciplin

Efter myndighedernes nye restriktioner er det altafgørende, at virksomheder får den kompensation og bistand, de er blevet lovet, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Danmark og rigtigt mange lande har nu coronaepidemi i fuld stormstyrke. Det stiller ekstremt store krav til disciplin og ansvarlighed for at bremse smitten og dermed redde menneskeliv og arbejdspladser.

Sådan lyder det fra DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, efter at regering og sundhedsmyndighederne tirsdag valgte at stramme restriktionerne yderligere især for af frygt for en ny og mere smitsom britisk mutation af coronavirus. Det betyder blandt andet, at forsamlingsforbuddet sænkes fra 10 til fem personer, mens afstandskrav i butikker og det offentlige rum hæves fra en til to meter. 

Dertil varsler statsminister Mette Frederiksen, at restriktioner kan blive forlænget til efter den 17. januar. 

Lars Sandahl Sørensen opfordrer medlemsvirksomhederne til at følge myndighedernes retningslinjer, så smittespredningen ikke eskalerer.

- Men vi vil endnu engang også opfordre til, at myndighederne og regeringen lægger en klar plan frem, som virksomhederne kan indrette sig efter – både, hvis udviklingen forværres eller forhåbentlig bliver jo bedre. Vi har fuld forståelse for, at situationen udvikler sig, men jo mere forudsigelighed og gennemskuelighed, jo bedre, siger han.

Størstedelen af dansk erhvervsliv har stadig mulighed for at holde gang i produktionen, mens der også stadig vil være åbning af pasningstilbud til børn. Og det er ifølge DI positivt, fordi det medvirker til at holde samfundet kørende.

Læs også: Høj smitte bremser genopretning

Nu hvor smitteudviklingen tager til, og restriktionerne strammes, er det altgørende, at virksomhederne og deres medarbejdere faktisk også får den kompensation og bistand, som de er blevet lovet. Lars Sandahl Sørensen, Adm. direktør

Brug for hjælp nu!

Men det haster med at få lovede hjælpepakker og kompensationsordninger i spil.

-  Nu hvor smitteudviklingen tager til, og restriktionerne strammes, er det altgørende, at virksomhederne og deres medarbejdere faktisk også får den kompensation og bistand, som de er blevet lovet. Det haster, for rigtige mange virksomheder og arbejdspladser er hårdt ramt, siger Lars Sandahl Sørensen.

Detailhandlen har ligesom resten af erhvervslivet gjort en kæmpestor indsats for at tilpasse sig de skærpede forhold. Nu rammes supermarkederne af nye restriktioner. Det er et ansvar, som både de og ikke mindst kunderne skal løfte i fællesskab.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Per Geckler Møller

Per Geckler Møller

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3836
  • Mobil +45 2949 4434
  • E-mail pgm@di.dk

Relateret indhold