"Det er afgørende, at Erhvervshusene øger kendskabet til deres ydelser blandt virksomhederne de kommende år, siger Lars Storr-Hansen," erhvervsudviklingsdirektør i DI.

27.01.21 DIB Nyheder

Nu bliver erhvervshuse målt på, om du bruger dem

Danske virksomheder skal fremover i højere grad både kende og få gavn af Danmarks seks erhvervshuse. Ny rammeaftale udstikker fornuftige mål, mener DI.

Erhvervsministeren og KL har indgået en ny aftale frem til 2023, der sætter rammerne for Danmarks seks tværkommunale erhvervshuse. Ifølge en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet skal der fremover være mere fokus på den bæredygtige og digitale omstilling.

Det skal blandt andet ske gennem Omstillingspuljen, som åbner for en ny ansøgningsrunde den 29. januar 2021.

- Med aftalen styrker vi virksomhedernes grønne og digitale omstilling på tværs af land og by. Et Danmark i balance er kun blevet en endnu større mærkesag for regeringen efter corona-epidemien, og derfor er jeg rigtig glad for, at små som store virksomheder nu får mere lokal og specialiseret hjælp gennem erhvervshusene, så vi i fællesskab får skabt et grønnere og mere robust erhvervsliv, siger fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen.

Læs også: Søg i januar: midler klar til omstilling af virksomheder i særligt hårdt ramte erhverv

Sætter mål for kendskab og brug

Som noget nyt indeholder den nye aftale også mål, som erhvervshusene skal leve op til. Blandt andet skal virksomhedernes kendskabsgrad til hvert erhvervshus i 2023 stige med 5 procentpoint om året og lande på minimum 50 procent i 2023.

- Det er afgørende, at Erhvervshusene øger kendskabet til deres ydelser blandt virksomhederne de kommende år. De er sat i verden for at betjene alle typer af virksomheder med sparring om deres drift og udvikling. Det kræver, at de opbygger tætte relationer til de lokale erhvervskontorer i kommunerne og kommer bredt ud i alle dele af landet for at møde virksomhederne, hvor de holder til, siger Lars Storr-Hansen, erhvervsudviklingsdirektør i DI.

Han glæder sig også over, at der er sat et mål om, at mindst 50 pct. af virksomheder, som erhvervshuse har henvist til ekstern rådgivning, skal have benyttet sig af henvisningen.

- Det er meget positivt, at der nu skal følges systematisk op på, om virksomhederne reelt gør brug af henvisninger til det private rådgivermarked. Det vil bidrage til at ”gøre kagen større” for de private rådgivere og anspore til, at flere virksomheder gør brug af deres ydelser. Det kan potentielt føre til øget vækst og flere arbejdspladser i danske SMV’er, siger Lars Storr-Hansen. 

Læs også:

Her er hvad virksomheder kan få hos Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Hovedstaden – hvad kan vi tilbyde dig som virksomhed?

”Sydjysk verdensklasse er målestok for Erhvervshus Sydjylland”

Her er hvad virksomheder kan få hos Erhvervshus Sjælland

Erhvervshus Nordjylland hjælper virksomheder med hvad som helst!

Her er hvad virksomheder kan få af Erhvervshus Fyn

Fakta

Danmarks seks erhvervshuse

• De seks erhvervshuse betjener virksomheder i alle dele af landet. De blev etableret den 1. januar 2019 som selvstændige enheder med egen bestyrelse. Hvert år modtager erhvervshusene en basisbevilling på 168 mio. kr. (2020) af kommunerne, herunder gennem statsligt bloktilskud.
• Erhvervshusene tilbyder gratis og uvildig specialiseret vejledning med udgangspunkt i virksomhedernes individuelle behov.
• Erhvervshusene er knudepunkt i den erhvervsfremmeindsatsen og gør statens højtspecialiserede erhvervsfremme tilgængelig lokalt – bl.a. Trade Council, Vækstfonden og Innovationsfonden. Er-hvervshusene henviser virksomhederne til relevant privat rådgiv-ning og til andre offentlige tilbud.
• Erhvervshusene har hovedkontorer i København, Sorø, Odense, Vo-jens, Aarhus og Aalborg og filialer i Nykøbing Mors, Herning, Hor-sens, Hillerød, Vordingborg og Rønne.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jes Lerche Ratzer

Jes Lerche Ratzer

Chef for erhvervsfremme og regional udvikling

  • Direkte +45 3377 4518
  • Mobil +45 2674 2891
  • E-mail jelr@di.dk

Relateret indhold