08.01.21 DIB Nyheder

Positive ledighedstal – men usikkerhed i lang tid

Nye tal: Med faldende ledighed i november går Danmark ind til nye restriktioner og nedlukning med et godt udgangspunkt. Men usikkerheden vil være stor i lang tid, mener DI.

I november måned blev der 3.200 færre ledige, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det betyder, at ledigheden er faldet i de seneste seks måneder i træk. Der er dog i dag 24.100 flere ledige end i februar måned forud for coronakrisen.

 - I de sidste seks måneder er det gået den rigtige vej med færre ledige og flere i job. Det giver trods alt et godt udgangspunkt forud for de seneste restriktioner og nedlukning af store dele af erhvervslivet, siger vicedirektør i DI Steen Nielsen.

Ifølge Beskæftigelsesministeriets daglige opgørelse af antal ledige er der omkring 11.000 flere ledige nu end der var før jul. Det er dog helt normalt med flere ledige om vinteren end på andre tidspunkter af året, og opgørelsen tager ikke højde for disse typiske udsving.

- Det er faktisk et overraskende godt tegn, at der ikke er flere nytilmeldte ledige i Beskæftigelsesministeriets opgørelse, når man tænker på, at der normalt bliver flere ledige omkring jul og nytår. Det tyder på, at virksomhederne holder på medarbejderne, fordi de i øjeblikket har tryghed i hjælpepakkerne og en forventning om, at forbruget vender hurtigt tilbage, siger Steen Nielsen.

- Krisen har dog fortsat lange udsigter, og usikkerheden er stor for mange virksomheder. Derfor er det fortsat nødvendigt at holde hånden under arbejdspladserne med kompensationsordningerne så længe der er restriktioner og nedlukning, siger Steen Nielsen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Relateret indhold