Sandahl: Forlængede restriktioner kalder på mere – og hurtig – action fra regeringen
Forlængede restriktioner betyder, at store dele af dansk erhvervsliv fortsat vil være lukket ned. Det kalder på action fra regeringen, der hurtigt skal rulle det varslede coronapas ud, hæve beløbsgrænsen for kompensation og sætte fart i udbetalingerne, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.
Regeringen forlænger alle coronarestriktioner til og med 7. februar. Det betyder, at store dele af dansk erhvervsliv fortsat vil være lukket ned, og det kalder på action fra regeringen.
- Nu er det afgørende at regeringen og myndighederne hurtigt får det varslede coronapas rullet ud. Det digitale coronapas er en helt central nøgle for at kunne åbne igen både inden for vores egne grænser og ud til verden. Og det skal indeholde både vaccine og test, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.
Han påpeger, at dele af erhvervslivet er i en virkelig kritisk situation.
- Forlængelsen forstærker behovet for, at virksomhederne og deres medarbejdere nu får den kompensation, som de er blevet lovet. Det er tiltrængt, at der politisk er sat skub i processen, for det haster med at få pengene ud til tusindvis af virksomheder og arbejdspladser, som har stået med tomme lommer i måneder, siger Lars Sandahl Sørensen.
Læs også: Lars Sandahl til regeringen: Hjælp virksomhederne nu, før det er for sent!
Mødes torsdag med statsministeren
Direktøren understreger, at loftet for kompensation skal hæves, fordi grænsen er alt for lav. Derfor vil han og DI presse på for, at regeringen intensiverer dialog med EU-kommissionen. Blandt andet på det møde, som Lars Sandahl Sørensen torsdag har med statsminister Mette Frederiksen.
DI-direktøren peger desuden på, at eksporten skal have hjælp for at holde gang i økonomien.
- For danske virksomheder og hele vores samfund er det centralt, at kritiske eksportmedarbejdere bliver vaccineret hurtigt. Hvis de fortsat bliver bremset ved grænsen, fordi de ikke er vaccineret mod corona, risikerer Danmark at miste vigtige eksportindtægter. Det vil gå ud over beskæftigelsen og væksten i hele samfundet.
- Og så er det vigtigt nu at få startet en dialog om, hvad der skal til for, at vi igen kan lempe restriktioner for visse sektorer, naturligvis uden at sikkerheden sættes over styr. Eksempelvis kunne det være eksportrejser under særlige vilkår, siger Lars Sandahl Sørensen.
Læs også: Nødråb fra virksomhed: Nye hjælpepakker rækker ikke
Info om COVID-19
Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.
Hold dig opdateret
Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.