Jacob Kjeldsen kan som ny direktør for DI Handel trække på sine mere end 20 års erfaring i DI. Han har blandt andet været chef for DI's største medlemsforening, Fremstillingsindustrien, og chef for DI's internationale aktiviteter.

04.10.21 DIB Nyheder

DI ansætter ny direktør for handel

DI Handels over 2000 medlemmer får ny direktør. Jacob Kjeldsen skal stå i spidsen for branchefællesskabet.

Dansk Industri henter en ny direktør for branchefællesskabet DI Handel i egne rækker. Således afløser Jacob Kjeldsen Sidsel Dyrholm Holst på posten, mens der også skrues op for de over 2000 medlemmers arbejde med e-handel og e-eksport. 

Jacob Kjeldsen kommer fra en stilling som chef for DI’s største medlemsforening, Fremstillingsindustrien, der har både små og mellemstore og store produktionsvirksomheder som medlemmer.

Jacob Kjeldsen har mere end 20 års erfaring i Dansk Industri og har blandt andet også været international chef i DI med ansvar for DI’s kontorer i bl.a. USA, Kina, Indien og Tyskland.

Derfor kommer han DI Handel med bred erfaring fra både produktionsvirksomheder og fra internationalt arbejde. Erfaringer han får brug for i en tid, hvor Danmark som handelsnation er inde i en spændende og udfordrende udvikling.

Ekstra indsats for e-handel og e-eksport

En af de vigtigste opgaver for Jacob Kjeldsen bliver at hjælpe DI’s medlemmer med at styrke e-handel herhjemme og i udlandet og med at styrke handelsvirksomhedernes position i en verden med store forandringer.

E-handel er vokset markant – ikke bare i handelsvirksomhederne men i snart sagt alle virksomheder, ikke mindst under nedlukningen i forbindelse med pandemien. Til gengæld kniber det stadig for danske virksomheder med at få gang i e-eksporten.

Med Jacob Kjeldsen ved roret lancerer DI nu en ny og forstærket indsats med en række nye medlemstilbud, som er relevante for både virksomheder, der sælger business-to-business og business-to-consumer.

E-handel ændrer på spillereglerne i forsyningskæden, da det bl.a. åbner for handels- og produktionsvirksomhedernes direkte salg til slutbrugerne. Derfor er det afgørende for deres succes, at DI og DI Handel tilvejebringer denne viden til industrien.

Handelserhvervet i Danmark udgør 32 procent af omsætningen i det private erhvervsliv og står for 24 procent af den private beskæftigelse. 

Sidsel Dyrholm Holst skifter til en stilling som programleder i Fonden for Entreprenørskab.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jacob Kjeldsen

Jacob Kjeldsen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3727
  • Mobil +45 2088 3914
  • E-mail jak@di.dk

Relateret indhold