Fra på fredag normaliseres vilkår for rejser ud af landet. Fra den 25. oktober er vi tæt på normalen for indrejse.

Foto: Getty Images
12.10.21 DIB Nyheder

DI: Endelig på vej mod normale rejseregler

DI glæder sig over, at Folketinget vedtager at normalisere rejseregler med virkning fra på fredag. Medarbejdere kan igen sendes trygt afsted.

Hele verden farves grønt – og det er en rigtig god nyhed for hele erhvervslivet.

Det konstaterer branchedirektør Michael Svane, DI Transport, efter at et bredt flertal af Folketinget tirsdag aften er blevet enige om at fjerne næsten alle af de sidste coronarestriktioner for rejser. 

- Vi er meget tilfredse med, at der nu tages et stort skridt i retning af normalisering af rejsemulighederne til og fra Danmark, siger branchedirektøren. 

Med aftalen normaliseres rejsevejledningerne fra fredag 15. oktober, så coronasituationen i udlandet som udgangspunkt ikke længere er en del af Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Samtidig vil der være færre indrejserestriktioner, som gælder fra 25. oktober. Kun de tilrejsende, som hverken er tidligere smittede eller vaccinerede vil være omfattet af begrænsninger.

Udenrigsminister Jeppe Kofod, ser det som en milepæl i håndteringen af covid.

- Det er muligt, fordi langt de fleste danskere nu er vaccineret. Jeg har været imponeret over danskernes tålmodighed og samarbejdsvilje, ligesom jeg gerne vil takke den samlede danske rejsebranche, som har stået i en nærmest umulig situation, siger han i en pressemeddelelse. 

Læs mere om rejsevejledningerne her

Send trygt medarbejdere afsted

Det er ifølge Michael Svane afgørende for brancher som luftfart, rejse- og oplevelsesbranchen samt turismen, herunder hoteller og restauranter, at vi får de udenlandske rejsende tilbage til Danmark. 

- Det betyder, at virksomheder trygt kan sende medarbejdere ud til markeder og kunder i hele verdenen. Det betyder meget for hverdagen i virksomheder på tværs af alle brancher, siger han. 

Stærkt samarbejde bag normalisering

Ifølge branchedirektøren afspejler den politiske beslutning, at der er lyttet til erhvervets ønsker.

– Resultatet er et godt eksempel på et fortrinligt samarbejde mellem myndigheder og erhvervet, herunder når det handler om rejsende fra tredjelande, hvor færdigvaccinerede frit kan indrejse fra, siger han og afslutter: 

- Vi noterer, at der tilbagestår restriktioner i forhold til enkelte lande, hvor der er et bekymrende billede. Vi anbefaler derfor at situationen evalueres med jævne mellemrum, første gang primo 2022.

Folketinget holder døren åben for hurtigt at genindføre rejserestriktioner, hvis der opstår nye, bekymrende virusvarianter i udlandet, der kan true epidemikontrollen herhjemme.

Michael Svane

Michael Svane

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4652
  • Mobil +45 4036 1348
  • E-mail misv@di.dk

Relateret indhold