06.10.21 DIB Nyheder

DI: Foreløbig ingen spor af corona i konkursstatistikken

Laveste antal månedlige konkurser siden 2015, viser nye tal

September bød på 176 konkurser blandt aktive selskaber i Danmark. I årets første ni måneder har der i gennemsnit været 168 konkurser om måneden - det er det laveste antal siden 2015. Konsekvenserne for jobs og omsætning har aldrig været lavere.

- Konkurserne og tabet af job som følge deraf gik lidt frem i september, men ligger stadig på et lavt niveau. I årets første ni måneder ligger tabet af job og omsætning, som følge af konkurser, på det laveste niveau 12 år. Konkursstatistikken viser foreløbigt ingen spor af coronakrisen, hvor mange virksomheder ellers har været ramt af nedlukninger og skrappe restriktioner, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Adgangen til kompensation og låneordninger har været afgørende for at holde mange konkurser for døren. Virksomhederne har lånt mange milliarder kroner for at holde sig oven vande, siger Allan Sørensen.

- Dansk økonomi er kommet spurtende ud af coronakrisen, hvilket gør det nemmere at holde konkurserne nede. Selv om der er fuld fart på opsvinget, så er det godt, at Folketinget har forlænget betalingsfristerne på lån for udskudt skat og moms. Ellers ville en del virksomheder have knækket nakken på de store regninger, som snart skulle betales, siger Allan Sørensen.

- Diskoteker og natklubber har kun haft åbent en måned efter 1½ år i coronamørket. Det tager tid at fylde den gabende tomme pengekasse, inden de kan betale de lånte penge tilbage. Rejsebranchen, koncertarrangører og forlystelsesparker er eksempler på andre brancher, som også har svært ved at få genrejst omsætningen med kort varsel, siger Allan Sørensen.

 

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold