15.10.21 DIB Nyheder

DI: Jobfremgang er bremset i travl bygge- og anlægsbranche

Nye tal: Det går ud over både økonomi og grøn omstilling at jobfremgangen i byggeriet er slut, mener DI.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser en begrænset stigning på 500 beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen i 3. kvartal 2021. Dermed er beskæftigelsen i branchen samlet set faldet med 500 personer i løbet af de seneste to kvartaler.

- Der er høj aktivitet og travlhed i byggeriet. Branchen har haft en stor jobfremgang det seneste år,  men fremgangen ser ud til at være bremset noget op i løbet af de seneste par kvartaler. Det sker samtidig med, at vi ved, der er stor mangel på hænder ude i virksomhederne, siger underdirektør i DI Byggeri Torben Liborius, der fortæller, at det bringer virksomhederne i en vanskelig situation.

- En bygge- og anlægsbranche i topform er godt for væksten. Men det lægger desværre en dæmper på festlighederne, når virksomhederne kan blive tvunget til at udskyde eller sige nej til ordrer på grund af for få medarbejdere og høje materialepriser. Det er en svær, men vigtig øvelse for virksomhederne at forklare den virkelighed for kunderne og appellere om tålmodighed. Og det er enormt ærgerligt, for branchen står jo ellers i en gunstig situation, siger Torben Liborius.

Manglen på arbejdskraft bringer ifølge DI også den optimale grønne omstilling i fare.

- Når der ikke er den tilstrækkelige faglærte og ufaglærte arbejdskraft kan det også have negativ betydning for den grønne omstilling af samfundet, som bygge- og anlægsbranchen ellers bidrager til. Der ligger derfor en meget vigtig opgave i at sikre, at virksomhederne har adgang til tilstrækkeligt mange kvalificerede medarbejdere, så de kan følge med efterspørgslen, siger Torben Liborius.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Torben Liborius

Torben Liborius

Underdirektør, Chef for Dansk Infrastruktur

  • Direkte +45 7216 0106
  • Mobil +45 2332 3495
  • E-mail tli@di.dk

Relateret indhold