28.10.21 DIB Nyheder

DI: Mangel på materialer og arbejdskraft har aldrig været større

Mangel på materialer og arbejdskraft stiger til højeste niveau nogensinde. 48 procent af industrivirksomhederne mangler materialer, mens 38 procent mangler arbejdskraft.

- Virksomhederne har enormt store udfordringer med at skaffe materialer og arbejdskraft. Problemet har aldrig været større end nu. Virksomhedernes produktion bremses, og vi taber vækst på gulvet, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Mangel på medarbejdere og materialer fører til produktionsstop, længere leveringstider og tabt indtjening. Mange virksomheder må desværre skuffe deres kunder, da de simpelthen ikke kan levere, siger Allan Sørensen.

- Virksomhederne har ansat 90.000 flere siden januar og kunne ansætte 32.000 flere, hvis det var muligt at skaffe flere kandidater, siger Allan Sørensen.

- Det er generelt blevet svært at skaffe råvarer og materialer. Der er især stor mangel på microchips og elektriske komponenter, siger Allan Sørensen.

Erhvervstillidsindikatoren, der sammenvejer industri, bygge og anlæg, serviceerhverv og detailhandel, steg fra 114,1 i september til 118,7 i oktober.

- Virksomhederne ser utrolig lyst på tilværelsen på trods af forsyningsproblemer, stigende priser og mangel på medarbejdere. Erhvervstilliden peger samlet set på rigtig pæn vækst i dansk økonomi, siger Allan Sørensen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold