Præsentation af anbefalinger fra Digitaliseringspartnerskabet. Fra venstre: Eva Berneke, tidl. adm. direktør, KMD, erhvervsminister Simon Kollerup, Martin Præstegaard, viceadm. direktør, ATP, Jim Hagemann Snabe, bestyrelsesformand for A.P. Møller Mærsk og Siemens AG, finansminister Nicolai Wammen. André Rogaczewski, adm. direktør Netcompany og Nana Bule, adm. direktør for Microsoft Danmark.

Foto: Cecilie Bjørk Thomsen
01.10.21 DIB Nyheder

Wammen: Digitalisering bliver del af finanslov

Finansminister Nicolai Wammen tager anbefalinger fra Digitaliseringspartnerskab med til årets finanslovsforhandlinger. Det kan gavne mindre virksomheders udvikling

Folketingets partier kan godt berede sig på, at øget digitalisering bliver en del af efterårets forhandlinger om finansloven for 2022. Det forklarede finansminister Nicolai Wammen, da han fredag præsenterede anbefalingerne fra regeringens digitaliseringspartnerskab.

Partnerskabet med 28 medlemmer blev nedsat i marts, for at virksomheder og offentlige myndigheder kunne komme med inspiration til regeringens digitaliseringsstrategi, der ventes klar i 2022.

Men ministeren vil ikke vente så længe med at bringe nogle af partnerskabets 46 anbefalinger til bordet. De vil blive en del af efterårets finanslovsforhandlinger, forklarede Nicolai Wammen.

- Min forventning er, at der hos de partier vi kommer til at forhandle finanslov med vil være en vilje til, at anbefalingerne bliver en del af dagsordnen, sagde han.

Nicolai Wammen fremhævede, at coronakrisens succes for digitale virksomheder ikke må blive en sovepude.

- Igennem coronakrisen har vi set, hvordan virksomheder, der har været digitaliseret, har klaret sig bedre end virksomheder, der ikke har. Det skal vi nu bruge som springbræt til at blive endnu mere digitaliseret, sagde han.

Finansministeren ville dog ikke gå nærmere ind på, hvilke af partnerskabets anbefalinger, han tager med til finanslovsforhandlingerne.

Se Digitaliseringspartnerskabets anbefalinger

Snabe: Her er 46 pusleprikker

Formand for digitaliseringspartnerskabet Jim Hagemann Snabe, bestyrelsesformand for A.P. Møller - Mærsk og Siemens AG, tror på, at Danmark har et digitalt niveau, der gør det muligt at blive et foregangsland på det område.

- I digitaliseringspartnerskabet har vi nu fremlagt et puslespil for en yderligere digitalisering af Danmark. Puslespillet har 46 brikker, der ligger lige for og som kan accelerere den udvikling.

Han håber, at anbefalingerne vil kunne hjælpe landets mindre virksomheder med at få del i den digitale fremgang.

- Det er især de små og mellemstore virksomheder, der har brug for et løft. Og det er også de virksomheder, der skaber flest danske arbejdspladser, sagde formanden.

DI: Anbefalinger om digitalisering kan skabe et stærkere Danmark

Kollerup: Byrder skal bremses

Erhvervsminister Simon Kollerup fremhævede ved præsentationen anbefalingen om at skabe erhvervslivets pendant til NemID, nemlig ”MinVirksomhed”, hvor målet er at aflaste virksomhedernes byrder med at afrapportere og indberette til de offentlige myndigheder med øget digitalisering.

Erhvervsministeren henviste til, at erhvervslivet årligt bruger omkring 30 mia. kr. på den type administrative opgaver. Og den udgift skal ned, så virksomhederne kan fokusere på at udvikle deres forretning.  

- Det svarer til udgifter på 70.000 kr. for hver virksomhed. Og hvis vi kan fjerne den, eller spare en del af den, er der flere kræfter til at skabe vækst og fremgang, sagde Simon Kollerup.

Læs også: Anbefaling - Lån din første robot på biblioteket

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Rikke Hougaard Zeberg

Rikke Hougaard Zeberg

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3173
  • Mobil +45 2084 0194
  • E-mail riz@di.dk

Relateret indhold