- Både danskere og udlændinge tørster efter at komme ud og opleve verden igen. Og så længe der er så godt styr på smittesituationen i mange lande og de vaccinerede bliver flere og flere, så er det i alles interesse at få fjernet de sidste restriktioner, siger Michael Svane, direktør i Dansk Luftfart.

06.10.21 DIB Nyheder

Luftfarten: Fra november skal det være slut med restriktioner for flyrejsende

Fra den 1. november skal det være slut med restriktioner på flyrejsende. Det mener Dansk Luftfart, der vil have flere udlændinge til at komme til Danmark og opleve hverdagen uden corona.

For hver dag der går, bliver der flere og flere vaccinerede i verden. Og da der samtidig ikke er nye bekymrende varianter af coronavirus i vild vækst, så er tiden kommet til at åbne Danmark helt for udlandet. Det mener Dansk Luftfart.

- Restriktionerne skal væk og rejsereglerne skal normaliseres, siger direktør Michael Svane fra brancheforening Dansk Luftfart.

- Flyselskaberne er klar til at sørge for transporten, så endnu flere udlændinge kan komme til Danmark og opleve ”hverdagen”, som statsministeren siger. Vi skal have gang i reklametrommerne nu.

Dansk Luftfart: Sæt gang i turismen

Ifølge en ekspertgruppe nedsat af regeringen, så skal Danmark genåbnes efter en risikobaseret tilgang, hvor fokus er på at undgå bekymrende varianter af coronavirus.

Det er en tilgang, som støttes af Dansk Luftfart. Konkret betyder det, at Danmark fra den 1. november skal gå over til at overvåge situationen.

I udgangspunktet skal der altså ikke være nogle restriktioner uanset, hvor du kommer fra. Men får en bekymrende variant fremvækst i et land, så skal restriktioner gennemføres på baggrund af sundhedsmyndighedernes vurdering – og meget gerne i tæt samarbejde med luftfartsbranchen.

Samtidig foreslår Dansk Luftfart, at kategorien skraveret orange bortfalder, da den unødigt afholder mange fra at rejse.

- Både danskere og udlændinge tørster efter at komme ud og opleve verden igen. Og så længe der er så godt styr på smittesituationen i mange lande og de vaccinerede bliver flere og flere, så er det i alles interesse at få fjernet de sidste restriktioner, siger Michael Svane og tilføjer:

- Det vil skabe vækst og indtjening til Danmark og en hårdt trængt turist- og oplevelsesøkonomi, der endnu ikke har en omsætning i nærheden af, hvad den var før corona.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

 

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Michael Svane

Michael Svane

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 4652
  • Mobil +45 4036 1348
  • E-mail misv@di.dk

Relateret indhold