Der er en enorm aktivitet i virksomhederne og på arbejdsmarkedet og i samfundet i det hele taget, fortæller vicedirektør Steen Nielsen, der er arbejdsmarkedspolitisk chef i DI.

Foto: Colourbox
08.10.21 DIB Nyheder

Rekordniveau: 200.000 jobannoncer på et halvt år

Særligt de seneste måneder har givet grobund for rekordhøjt niveau for antallet af jobannoncer, viser ny analyse. Især september har været helt vild.

Det er rekordernes tid på arbejdsmarkedet, og en ny analyse fra Dansk Industri (DI) viser, at der det seneste halve år har været flere opslåede job end på noget tidspunkt de seneste 14 år.

- Det er en fornøjelse, at der er kommet så meget gang i den. Særligt september har været helt vild. Der er en enorm aktivitet i virksomhederne og på arbejdsmarkedet og i samfundet i det hele taget, fortæller vicedirektør Steen Nielsen, der er arbejdsmarkedspolitisk chef i DI.

DI’s analyse viser, at der de seneste seks måneder har været opslået 200.000 jobannoncer, og det er altså mere, end der var under højkonjunkturen i 2007.

- Det er entydigt positivt, at der er så mange jobopslag. Problemet er, hvis stillingerne ikke bliver besat, og det ser vi desværre en stigende tendens til i øjeblikket, hvor over halvdelen af virksomhederne har oplevet forgæves rekrutteringer, siger Steen Nielsen.

Læs også: Sandahl: Klimakampen kræver flere hænder

Foruroligende rekrutteringstal

En rekrutteringssurvey fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) viser, at rekrutteringsudfordringerne på arbejdsmarkedet er i markant stigning. Opgjort i antal har der været ca. 110.000 forgæves rekrutteringer på et halvt år, hvilket er det højeste antal siden foråret 2008.

- Det er et foruroligende højt tal, men endnu mere foruroligende er det, at den survey bygger på svar, der er indsamlet fra december til maj, hvor virksomhedernes søgen efter nye medarbejdere var på et noget lavere niveau, end det har været tilfældet de seneste fire måneder, forklarer Steen Nielsen.

- Der kan ikke herske nogen tvivl om, at rekrutteringssituationen ude i virksomhederne reelt er endnu værre i øjeblikket, end STAR’s undersøgelse viser. Vi kan kun gisne om, hvordan det vil få antallet af forgæves rekrutteringer til at skyde i vejret.

DI’s analyse er baseret på et sæsonkorrigeret udtræk fra Jobindex.

Læs også: Ny trepartsaftale giver ikke hænder nok

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold