Det er vigtigt for Venstre, at der igen kommer gang i indsatsen for at nedbringe de erhvervsøkonomiske byrder, siger erhvervsordfører Torsten Schack (V):

Foto: Katja Holm
28.10.21 DIB Nyheder

Schack savner fokus på byrders belastning af helt små iværksættere

Erhvervsordfører Torsten Schack (V) vil have ambitiøse mål for nedbringelse af erhvervsøkonomiske byrder og savner fokus på hvor hårdt administrative byrder rammer de helt små iværksættervirksomheder.

Ny SMV-chef støtter Frederiksens ambition om færre og bedre love” skrev DIBusiness.dk i forbindelse med statsminister Mette Frederiksens åbningstale i Folketinget.

Her fremlagde SMV-chef i Dansk Industri (DI), underdirektør Kim Haggren, en række forslag, der kan gøre hverdagen lettere for danske virksomheder.

Vi har spurgt erhvervsordfører Torsten Schack (V), hvad han mener om forslagene:  

Forslag: Folketinget skal sætte mål om at lette administrative byrder for 3 milliarder kroner.

Svar: "Det synes jeg lyder som et rigtig fornuftigt forslag. Venstre har faktisk foreslået præcist det samme. Det er vigtigt for Venstre, at der igen kommer gang i indsatsen for at nedbringe de erhvervsøkonomiske byrder. Hvis ikke der sættes ambitiøse mål, så sker der desværre ingenting.

 

Forslag: ”One in, one out”-konceptet (byrdefuld regel ud, hver gang der kommer en ny byrdefuld regel ind) indføres i Danmark.

Svar: Jeg synes princippet er besnærende. Jeg ved, at der arbejdes efter princippet i British Columbia i Canada. Det vil jeg kigge nærmere på. Det centrale for Venstre er, at de erhvervsøkonomiske byrder falder – om det så samtidig betyder færre antal regler, finder jeg ikke så afgørende. Men princippet kan bestemt virke disciplinerende.

 

Forslag: Når en lov skal revideres, skal den samtidig gennemgås for mulig regelforenkling

”Det giver rigtig god mening. Alle steder, hvor det er muligt at afbureaukratisere, skal der arbejdes effektivt for, at det også sker. Så vi kan da kun tilslutte os, at der ved revideringen af en lov forsøges at regelforenkle, hvis det er muligt. På samme måde som Venstre fik indført regler om digitaliseringsklar lovgivning i vores seneste regeringsperiode.

 

Har du forslag til flere tiltag, der kan lette de administrative byrder for virksomheder?

Svar: Der er desværre for lidt fokus på, hvor hårdt administrative byrder rammer de helt små iværksættervirksomheder. Byrder, bureaukrati og bøvl må ikke stå i vejen for danske virksomheder og iværksættere. Derfor har vi som led i vores iværksætterudspil foreslået at der nedsættes en Task Force, som målrettet skal identificere benspænd for iværksættere og selvstændige i lovgivningen.

Læs også: Mona Juul vil af med snigende byrder

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Claudia Westh Lonning

Claudia Westh Lonning

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3214
  • Mobil +45 4244 5663
  • E-mail clwl@di.dk

Relateret indhold