- Opsigelserne fra de mange medarbejdere, der skal på tidlig pension, kommer til at ramme virksomhederne hårdt, siger DI's arbejdsmarkedspolitiske chef Steen Nielsen.

Foto: Getty Images
29.11.21 DIB Nyheder

30.000 har søgt om Arne-pension: Elendig timing, siger DI

Siden 1. august har næsten 30.000 borgere søgt om ret til tidlig pension, oplyser Beskæftigelsesministeriet. Ifølge Dansk Industri vil opsigelserne fra de mange, der vil på tidlig pension, ramme virksomhederne hårdt.

Retten til tidlig pension – også kendt som Arne-pensionen – har opnået stor popularitet i befolkningen. Ifølge nye tal fra Beskæftigelsesministeriet har 29.893 borgere søgt om at få den tidlige pension i perioden siden 1. august.

De mange ansøgninger om tidlig pension, som kan give mulighed for at trække sig tilbage helt op til tre år før pensionsalderen, bekymrer Dansk Industri (DI).

- Opsigelserne fra de mange medarbejdere, der skal på tidlig pension, kommer til at ramme virksomhederne hårdt, for det bliver utroligt svært at finde andre medarbejdere til at tage over. Der er ingen tvivl om, at pensioneringen af så mange medarbejdere kommer til at koste omsætning og vækst for virksomhederne og dermed for samfundet, siger vicedirektør Steen Nielsen, arbejdsmarkedspolitisk chef i (DI).

Ifølge DI’s arbejdsmarkedspolitiske chef kunne timingen ikke være dårligere.

- Vi har fra DI’s side hele tiden advaret mod at sende erfarne og velfungerende medarbejdere på tidlig pension. Og nu kan vi ovenikøbet konstatere, at timingen også er elendig. For ordningen indføres på et tidspunkt, hvor virksomhederne mangler medarbejdere i et omfang, som vi ikke tidligere har set, siger Steen Nielsen og understreger, at regeringen nu har en kæmpeopgave med at skaffe arbejdskraft i de igangværende reformforhandlinger.

Minister er glad

Ifølge fungerende beskæftigelses- og ligestillingsminister Mattias Tesfaye (S) er de mange ansøgninger bevis for ordningens berettigelse.

- Tallene fortæller mig, at der har været et behov for en løsning med en objektiv ret til de borgere, der har knoklet på arbejdsmarkedet i rigtig mange år. Jeg er glad for, at tusindvis nu kan få glæde af tidlig pension, og jeg synes kun, det er fair, at de kan trække sig tilbage lidt før - inden de er slidt helt ned, siger han i pressemeddelelsen  fra Beskæftigelsesministeriet.

Kigger man på tallene fordelt på kommuner, så er der relativt flest ansøgere til tidlig pension i Morsø og Frederikshavn kommuner. Andelen er mindst i Gentofte og Rudersdal kommuner.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

 

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold