Ansatte i kollektiv transport, detailhandel, indenrigsflyvning, liberale erhverv og storcentre må arbejde uden mundbind, hvis deres arbejdsgivere kræver coronapas.

27.11.21 DIB Nyheder

Ansatte kan undvære mundbind med gyldigt coronapas

Medarbejdere i detailhandel, liberale erhverv samt persontransportører må gerne undvære mundbind, hvis de har gyldigt coronapas, lyder det i de nye coronarestriktioner, der gælder fra mandag den 29 november.

Reglerne for ansatte i detailhandelen samt i offentlig transport og indenrigsfly bliver lidt lettere end for brugerne. I begge tilfælde kan ansatte nemlig undvære mundbind, hvis deres arbejdsgiver kræver gyldigt coronapas-

Det er resultatet af weekendens forhandlinger i epidemiudvalget, der endeligt har fastlagt rammerne for de nye restriktioner, som sundhedsminister Magnus Heunicke fremlagde forslag til torsdag den 25 november. En del af de endelige restriktioner blev vedtaget fredag, mens betingelser for detailhandelen, liberale erhverv og indkøbscentre samt kollektiv transport og indenrigsflysektoren først blev vedtaget lørdag.  

Det vækker glæde i DI Handel, at de ansatte får mulighed for at undvære mundbind i butikkerne, hvis de har gyldigt coronapas.

- Man skal huske på, at mange ansatte i detailhandlen er på arbejde i mange timer ad gangen, ligesom det er væsentligt sværere at yde en god service og kundekontakt, når man har mundbind på. Den her model er et godt og afbalanceret kompromis for alle parter, siger branchedirektør Jacob Kjeldsen.

Læs også: Corona: Refusion fra første fraværsdag på plads

Bidrager til trygge rejser

Også i transportbranchen bliver det godt modtaget, at ansatte kan undtages fra kravet om mundbind eller visir, såfremt virksomheden stiller krav om coronapas. Michael Svane, branchedirektør i DI Transport, siger:


- Vi havde foretrukket coronapas frem for mundbind til passagerer også. Men når den kollektive trafik og luftfarten indgår i en bredere løsning på tværs af sektorer, er vi tilfredse. Vi noterer også med glæde, at der ikke er sanktionsbestemmelser, der kan gøres gældende over for den enkelte virksomhed. Vi tager i den kollektive trafik og i luftfarten vores ansvar, og vi forventer, at de nye krav bidrager til at sikre, at man trygt og sikkert kan tage toget, metroen, bussen, taxaen og indenrigsflyet, siger Michael Svane.

Læs også: https://www.danskindustri.dk/di-business/arkiv/nyheder/2021/11/di-om-restriktioner-coronapasset-skal-holde-landet-abent/

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Stay up to date

Receive DI Business News – our weekly newsletter in English with relevant business news, political analyses, key indicators and invitations to events, courses and business-related networks.

Sign up

Rasmus Anderskouv

Rasmus Anderskouv

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3853
  • Mobil +45 2949 4621
  • E-mail raa@di.dk

Relateret indhold