Virksomheder løfter et samfundsansvar, når medarbejderne bliver hjemme for at isolere sig eller for at passe deres børn på grund af corona. Derfor er det helt rimeligt med refusion fra første sygedag, mener DI.

Foto: Skyfish
23.11.21 DIB Nyheder

Corona: Aftale om refusion fra første fraværsdag på plads

Hvis Folketinget giver grønt lys, kan virksomheder med virkning fra 23. november få refusion fra første fraværdsdag, når coronasmitte tvinger ansatte til at blive hjemme. Det er godt nyt for medarbejdere og virksomheder, mener DI.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er tirsdag morgen blevet enige om,  at virksomheder igen kan søge refusion for medarbejdere, der må blive hjemme, ikke er vaccinerede og er nære kontakter eller har syge, smittede eller hjemsendte børn.

Det skaber tilfredshed hos Danmarks største erhvervsorganisation Dansk Industri (DI).

- Det er godt nyt for både medarbejdere og virksomheder. De løfter et samfundsansvar, når medarbejderne bliver hjemme for at isolere sig eller for at passe deres børn på grund af corona. Derfor er det helt rimeligt, at virksomhederne igen kan søge refusion fra første sygedag, siger viceadm. direktør Kim Graugaard.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister, Mattias Tesfaye, slår fast, at det er regeringens højeste prioritet at passe på sundhedsvæsen og sørge for, at arbejdsmarkedet i mindst muligt omfang bliver ramt.

- Denne trepartsaftale er endnu et godt skridt på vejen, hvor vi både tager hånd om virksomhederne, sikrer ansattes rettigheder og beskytter sundhedsvæsenet. Efter FH og DA’s brev i fredags, er jeg glad for, at vi i fællesskab har rykket hurtigt, siger ministeren i en pressemeddelelse. 

Læs hele aftaleteksten her

Kontakt DI her, hvis du har spørgsmål til aftalen 

Gælder ikke ved hjemmearbejde

I praksis vil regeringen og arbejdsmarkedets parter genindføre den midlertidige suspendering af arbejdsgiverperioden samt den midlertidige ordning med barselsdagpenge til forældre, der må blive hjemme for at passe deres børn, som det også tidligere har været brugt under corona. Ordningerne kommer til at gælde både for medarbejdere og for selvstændige, men ikke for medarbejdere, der har mulighed for at arbejde hjemmefra.

- Når vi beder virksomheder og medarbejdere om at løfte det ansvar, er det rigtig godt, at der følger penge med, så der er økonomisk sikkerhed for både børnefamilier og virksomheder, når medarbejdere eller deres børn bliver smittet, siger Kim Graugaard.

Ordningerne gælder i perioden 23. november 2021 til og med den 28. februar 2022. Begge ordninger kræver lovændring, og regeringen vil forsøge at få en hastebehandling igennem Folketinget, så ordningerne kan virke hurtigst muligt.

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Relateret indhold