Kigger du på smittetallene har Indien været inde i en positiv bølge efter, at landet i sommers konstaterede op mod 400.000 dagligt smittede. Lige for tiden er det daglige smittetal tættere på 10.000 – om end tallene er behæftet med stor usikkerhed og store regionale udsving

18.11.21 DIB Nyheder

Corona spænder ben for danske forretningsrejsende i Indien

Indiske virksomheder er sultne efter forretninger, men manglende accept af vaccinerne gør det svært for danske forretningsrejsende at udnytte mulighederne lige nu, fortæller DI i Indien.

Et par gode nyheder først. Smittesituationen er stabil i Indien med ”blot” 10 – 15.000 smittede dagligt. Og private indiske virksomheder er i stort omfang oppe i gear og sultne på forretninger.

Og så en dårlig nyhed. Der er stadig meget svært for dansk virksomheder at sende deres medarbejdere til Indien på grund af manglende gensidig accept af vacciner.

Det fortæller DI’s landechef i Indien Bente Toftkær.

- I øjeblikket er den største udfordring, at der nogle stramme restriktioner i forbindelse med rejser mellem Danmark og Indien. Danmark anerkender ikke de indiske vacciner og vice versa. Det betyder, at indere, der rejser til Danmark skal i karantæne og det samme gælder danskere, der rejser til Indien, siger hun.

Helt konkret skal danskere, der skal på forretningsrejse til Indien selvisolere sig i syv dage efter ankomst til Indien, men det kan pludselig ændre sig, hvorfor Bente Toftkær også opfodrer til at følge med de officielle guidelines fra familie- og sundhedsministeriet i Indien, som du også kan finde her.

Udbredt flokimmunitet i Indien

Kigger du på smittetallene har Indien været inde i en positiv bølge efter, at landet i sommers konstaterede op mod 400.000 dagligt smittede. Lige for tiden er det daglige smittetal tættere på 10.000 – om end tallene er behæftet med stor usikkerhed og store regionale udsving.

Bente Toftkær forventer, at de nuværende lokale restriktioner kan blive lempet, hvis smittetallene holder sig på det nuværende niveau – også efter den store Diwali-højtid, hvor mange indere samles med deres familie.

- Indien har hårdt brug for at få gang i økonomien, siger Bente Toftkær.

Medvirkende til at skubbe tingene i den rigtige retning er også, at der tilsyneladende er udviklet en relativ stor grad af flokimmunitet i Indien. I hvert fald viste en undersøgelse gennemført i Delhi i september, at 97 procent havde antistoffer i kroppen.

Langt hen af vejen er de indiske virksomheder også godt oppe at køre igen. Og tilmed er de blevet mere digitale, hvilket også gør dem lettere at gøre forretninger med, mener Bente Toftkær.

- Dertil kommmer, at der er forventning om at Indiens statsleder Narenda Modi honorer statsministere Mette Frederiksens (S) invitation med et besøg til DK. Og det vil selvfølgelig bidrage yderligere til den positive udvikling mellem DK og Indien, siger hun og tilføjer:

- Men det er klart at gennemførsel af dette besøg selvfølgelig forudsætter at de rejserestriktionerne lempes.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Bente Toftkær

Bente Toftkær

Director, DI India office

  • Direkte +45 3377 3831
  • Mobil +45 2946 7169
  • E-mail bet@di.dk

Relateret indhold