25.11.21 DIB Nyheder

DI: Overraskende stigning i detailsalg tyder på god Black Friday

De danske dankortterminaler i detailhandlen har i oktober været benyttet mere flittigt sammenlignet med måneden før, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Udviklingen er overraskende, lyder det fra Dansk Industri.

- Detailsalgets stigning i oktober er forbavsende. Rigtig mange danskere har brugt efterårsferien under varmere himmelstrøg, og vi havde derfor ventet, at de ville have brugt færre penge på detailsalg, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri (DI).

Detailomsætningen er i oktober steget med 1,7 procent i forhold til salget i september. Detailhandlen er dermed 7,6 procent højere end handlen før første coronanedlukning, selvom begge perioder har været uden restriktioner på aktiviteter i det danske samfund.

- Det høje detailsalg de seneste par måneder vidner om, hvor stærkt forbrugerne står. Selvom energipriserne er steget kraftigt, har det altså ikke slået danskernes detailforbrug ud, siger Morten Granzau. 

- Forbrugernes gode form giver grund til at være optimistisk for detailsalget til morgendagens Black Friday. Derudover kan den stigende smitte og genindførelsen af nye restriktioner paradoksalt nok give detailhandlen et ekstra rygstød. Det kan få flere til at bruge pengene i weekenden fremfor på restaurantbesøg og kulturliv. Lange ventetider på især elektronik kan desuden få forbrugerne til at klare årets julehandel i ekstra god tid, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold