Lige nu oplever mange virksomheder, at medarbejdere skal gå i isolation, fordi de har symptomer, ikke er vaccinerede, er nære kontakter eller har syge, smittede eller hjemsendte børn.

Colourbox
19.11.21 DIB Nyheder

DI: Virksomheder skal have refusion fra første sygedag

DI arbejder på at få genindført adgangen for virksomhederne til at søge refusion under fravær relateret til covid-19. Den skal gælde, så længe sundhedsmyndighederne anbefaler selvisolation. Læs mere om gældende regler.

Coronasmitten stiger i samfundet, og lige nu oplever mange virksomheder, at medarbejdere skal gå i isolation, fordi de har symptomer, ikke er vaccinerede og er nære kontakter eller har syge, smittede eller hjemsendte børn. Derfor bør man ændre reglerne, så virksomhederne kan søge om refusion hos det offentlige fra de ansattes første fraværsdag.

- Det er allerede nu et problem i virksomhederne. Særligt i produktionsvirksomheder, servicevirksomheder og andre steder, hvor hjemmearbejde ikke er en mulighed. Derfor vil en anbefaling om isolation ofte resultere i fravær, forklarer Søren Dupont Dall, personalejuridisk chef i DI.

DI arbejder på at få genindført adgangen for virksomhederne til at søge refusion under fravær relateret til covid-19, og den skal gælde så længe, at sundhedsmyndighederne anbefaler selvisolation.

- Det er sundhedsmyndighederne, der anbefaler, at man går i isolation, hvis man er smittet eller har symptomer. Man skal isolere sig for ”samfundets skyld”, derfor er det også en samfundsopgave at samle regningen op for fraværet, og derfor skal der være refusion fra første sygedag, siger Søren Dupont Dall.

Du kan læse mere om reglerne her:

Er dit barn nær kontakt - Sundhedsstyrelsen

Til dig, der er nær kontakt til person med ny coronavirus - Sundhedsstyrelsen

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Søren Dupont Dall

Søren Dupont Dall

Personalejuridisk chef

  • Direkte +45 3377 3974
  • Mobil +45 4199 8979
  • E-mail sdd@di.dk

Relateret indhold