Det er en god nyhed for både medarbejdere og virksomheder, at der nu må kræve coronapas fra medarbejdere. Det vil sikre et tryggere arbejdsmiljø for alle, siger Kim Graugaard, viceadministrerende direktør i DI.

12.11.21 DIB Nyheder

Nu får virksomheder lov at kræve coronapas

Ny trepartsaftale giver virksomheder mulighed for at kræve coronapas af ansatte, så længe covid-19 kategoriseres som en samfundskritisk sygdom. God nyhed for både virksomheder og medarbejdere.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om en trepartsaftale, der skal gøre det muligt for virksomheder at kræve, at ansatte viser gyldigt coronapas.

- Jeg er rigtig glad for, at vi på kort tid har lavet en aftale, som kan give større tryghed på arbejdspladserne og hjælpe med til, at Danmark forhåbentlig kommer gennem vinteren så godt som muligt. Vi skal fortsat passe godt på hinanden, og jeg vil opfordre folk til at lade sig vaccinere, siger fungerende beskæftigelses- og ligestillingsminister Mattias Tesfaye i en pressemeddelelse.

God nyhed for medarbejdere og virksomheder

Aftalen falder i god jord hos Dansk Industri (DI):

- Danske virksomheder har igennem hele pandemien taget stort ansvar for at begrænse smitten. Der er også et stort ønske blandt virksomhederne om at gøre dette fremadrettet, og derfor er det en god nyhed for både medarbejdere og virksomheder. Det vil sikre et tryggere arbejdsmiljø for alle, siger Kim Graugaard, viceadministrerende direktør i DI.

DI har presset på for at få muligheden for at tjekke coronapas tilbage.

- Vi vil bidrage til at bremse smitten i samfundet, og vi vil holde produktion og forsyningslinjer åbne, så vi kan sikre leverancer til danskerne. Og så vil vi naturligvis gerne sikre deres medarbejderes tryghed og sundhed, siger Kim Graugaard.  

Han henviser til, at det har været et problem siden Testloven udløb den 1. november. Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om at anbefale Folketinget, at den lov skal genindføres.

- De fleste danskere er allerede vaccinerede, og det er afgørende for os, at der nu er hjemmel til, at virksomhederne kan kræve et gyldigt coronapas fra alle medarbejderne for at sikre trygheden på arbejdspladsen og for at holde gang i betjening og produktion, siger DI-direktøren.

Regeringen vil nu bede Folketingets øvrige partier om mulighed for hastebehandling i Folketinget og om opbakning til, at aftalen kan omsættes til lovgivning.

Læs også: DI: Coronapas skal forhindre nedlukning

Den konkrete udformning – herunder hvordan aftalen kan praktiseres på den enkelte virksomhed – bliver udarbejdet ifm lovgivningsprocessen. DI vil informere nærmere herom på DI.dk hurtigst muligt, ligesom vi naturligvis bistår med at afklare juridiske spørgsmål du måtte have indtil da: Kontakt DI for rådgivning om personaleforhold 

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Rasmus Anderskouv

Rasmus Anderskouv

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3853
  • Mobil +45 2949 4621
  • E-mail raa@di.dk

Relateret indhold