Et typisk enfamilieshus, som Lind & Risør bygger, er i størrelsesordenen 210 kvadratmeter og koster mellem tre og fire millioner kroner – afhængig af arkitektur og materialevalg.

Foto: Getty Images
30.11.21 DIB Nyheder

Nu tager det et år og fire måneder at få bygget et hus

Byggefirmaet Lind & Risør holder fast på kun at bygge 350 huse per år. Der er ikke kvalificerede håndværkere til at bygge flere huse.

Det går godt hos byggefirmaet Lind & Risør, der siden 1980 har bygget kvalitetsvillaer og rækkehuse til danskerne.

- Vores ordrebøger er fyldt op i det kommende år. Vi kommer til at bygge cirka 350 huse og det er nogenlunde på niveau med, hvad vi har bygget i år, siger adm. direktør Jan Hansen fra Lind & Risør og tilføjer:

- Selvom vi har kunder til det, så kan vi ikke bygge flere huse. Vi kan simpelthen ikke få kvalificeret arbejdskraft nok til, at vi vil binde an på en væsentligt større produktion.

Jan Hansen fortæller, at kunderne i øjeblikket skal regne med, at det vil tage cirka et år og fire måneder at få bygget et hus. Godt nok tager selve husbyggeriet blot et par og tyve uger, men forud går ventetid på cirka et halvt år, sagsbehandling i kommunen og klargøring af byggegrund.

Læs også: Byggeriet: Over 100.000 nye boliger på vej

Prognose: 180.000 beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen

Billedet af en travl byggebranche går igen i DI Byggeris byggeprognose.

- Aktiviteten i bygge- og anlægsbranchen har været på et rekordhøjt niveau under coronakrisen og vi forventer, at niveauet holder sig på samme niveau i 2022, siger underdirektør i Dansk Industri (DI) Torben Liborius og tilføjer:

- Men vi forventer til gengæld også, at de voldsomme stigninger i aktiviteten er et overstået kapitel. En række af de initiativer, der blev taget lige i starten af coronaepidemien, klinger af, samtidig med, at der ikke er arbejdskraft og materialer nok til yderligere vækst.

Ifølge DI’s prognose vil byggebeskæftigelsen i 2022 stige med 1.000 personer, så der vil være 187.000 beskæftigede i byggeriet i Danmark. Og de samlede bygge- og anlægsinvesteringer vil beløbe sig til ca. 290 milliarder kroner i 2022, hvilket er på niveau med 2021.

Læs hele DI's byggeprognose. 

Nybygget villa koster mellem tre og fire millioner kroner

Hos Lind & Risør oplever de også et svagt fald i antallet af besøgende i deres prøvehuse. Det indikerer ifølge adm. direktør Jan Hansen, at efterspørgslen nok vil falde lidt i den kommende periode, men vi forventer at holde det samme aktivitetsniveau langt ind i 2023.

Han oplyser, at et typisk enfamilieshus, som Lind & Risør bygger, er i størrelsesordenen 210 kvadratmeter og koster mellem tre og fire millioner kroner – afhængig af arkitektur og materialevalg.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

 

 

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Torben Liborius

Torben Liborius

Underdirektør, Chef for Dansk Infrastruktur

  • Direkte +45 7216 0106
  • Mobil +45 2332 3495
  • E-mail tli@di.dk

Relateret indhold