- Man må bare sige, at indrejserestriktionerne på de største eksportmarkeder er endnu en vigtig grund til at blive vaccineret, siger Michael Svane, branchedirektør i DI Transport

Foto: Getty
15.11.21 DIB Nyheder

Nye coronabølger rammer verden: Sådan er rejsereglerne for forretningsrejser netop nu

Udenrigsministeriet har opdateret sin oversigt over restriktionerne ved indrejse på en række af Danmarks største eksportmarkeder. Særligt for ikke-vaccinerede er det problematisk at rejse ud. DI opfordrer til at følge tæt med i reglerne, da de nye bølger af coronasmitte kan betyde pludselige ændringer.

Det er ikke kun i Danmark, at antallet af smittede med corona er på fremmarch. Det samme gør sig gældende i mange andre dele af verden. Og selvom du og dine medarbejdere er vaccinerede, kan det få konsekvenser for dine muligheder for at rejse ud i verden. Det viser Udenrigsministeriets nyeste oversigt over restriktionerne for erhvervsrejser.

Ifølge direktør i DI Transport Michael Svane er restriktionerne en indikation på, at der endnu er langt tilbage til normal hverdag for luftfarten og for de erhvervsrejsende - i særdeleshed for rejser til destinationer uden for Europa. 

- Corona spiller desværre stadig en meget stor rolle for mulighederne for at rejse ud af Europa og gøre forretninger. I nogle lande er det nærmest umuligt at komme ind, mens andre kræver test og karantæne i en kortere eller længere periode, siger han.

Michael Svane glæder sig dog over, at Danmark stadig er et åbent land for ind- og udrejse for vaccinerede, da det er spiller en stor rolle for mange danske virksomheder.

- Det er helt essentielt, siger han. 

Restriktioner understreger vigtigheden af vaccinationer

DI-direktøren hæfter sig samtidig ved, at der ifølge Udenrigministeriets opgørelse er meget stor forskel på restriktionerne afhængigt af om du er vaccineret eller ej. For ikke-vaccinerede er det forbundet med store udfordringer at rejse ud i verden.

- Man må bare sige, at indrejserestriktionerne på de største eksportmarkeder er endnu en vigtig grund til at blive vaccineret, siger Michael Svane.

Da smitten i øjeblikket bølger frem og tilbage i mange lande, så er det ifølge DI-direktøren helt essentielt at holde sig grundigt orienteret om rejsereglerne og de mulige restriktioner, hvis du skal til udlandet som erhvervsrejsende.

I den nedenstående oversigt kan du se de seneste restriktioner, som Udenrigsministeriet har opgjort per 11. november kl. 18.00. Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp kan du kontakte Udenrigsministeriets trade council her.

Restriktioner på vigtige eksportmarkeder

En række lande opretholder restriktioner ved indrejse, som kan have betydning for erhvervsrejsende fra Danmark. Nedenfor følger en oversigt over regler på de vigtigste danske eksportmarkeder uden for EU.

Lande

Krav for færdigvaccinerede eller tidligere smittede

 Krav for ikke-vaccinerede

Canada

Intet krav om karantæne efter indrejse. Krav om registrering af ankomst på forhånd og dokumentation for vaccination via appen ArriveCAN.

Indrejseforbud for ikke-vaccinerede. Gælder dog ikke erhvervsrejsende, som vurderes af essentiel karakter eller søger dispensation. Krav om registrering af ankomst på forhånd, fremvisning af maks. 72 timer gammel PCR-test forud for boarding samt indsendelse af rejseplan med daglig indberetning under karantænen. PCR-test ved ankomst, hvorefter resultatet afventes på karantænehotel. Krav om i alt 14 dages karantæne med test på dag 8. a)

Indien

 

Krav om online-erklæring, som skal udfyldes forudgående og medbringes. Derudover skal en maks. 72 timer gammel negativ PCR-test uploades og printes. Ved ankomst skal en PCR-test udføres i lufthavnen, hvorefter der følger 7 dages hotelkarantæne og derefter PCR-test på 8. dagen.

Krav om online-erklæring, som skal udfyldes forudgående og medbringes. Derudover skal en maks. 72 timer gammel negativ PCR-test uploades og printes. Ved ankomst skal en PCR-test udføres i lufthavnen, hvorefter der følger 7 dages hotelkarantæne og derefter PCR-test på 8. dagen.

Japan

 

Mulighed for at ansøge om visa som erhvervsrejsende. Mulighed for at søge om reduktion i karantæneperioden for færdigvaccinerede erhvervsrejsende  ved negativ COVID19 test på 3. dag.

Ifølge den tilgængelige information skal ansøgningen ske i samarbejde med den modtagende organisation i Japan, via det relevante fagministerium i Japan. 

Mulighed for at søge om visa som erhvervsrejsende. Krav om fremvisning af maks. 72 timer gammel negativ PCR-test, udfyldelse af formular og 14 dages karantæne.

Kina

 

Indrejseforbud med få undtagelser for erhvervsrejser, som vurderes nødvendige af de kinesiske myndigheder. Fremvisning af negativ PCR-test samt negativ antistoftest maks. 48 timer gammel før boarding. Ved positiv antistoftest skal en negativ Sars-Cov-2 Nucleocapsid Protein test fremvises. Afhængig af provins, ca. 14 dages statskontrolleret karantæne for egen regning. Særlige krav til registrering inden afrejse. b)

Indrejseforbud med få undtagelser for erhvervsrejser, som vurderes nødvendige af de kinesiske myndigheder. Fremvisning af negativ PCR-test samt negativ antistoftest maks. 48 timer gammel før boarding samt, afhængig af provins, ca. 14 dages statskontrolleret karantæne for egen regning. Særlige krav til registrering inden afrejse. b)

Norge

Ved ankomst fra grønt eller orange region/land skal der ikke fremvises dokumentation.

Ved ankomst fra rød region/land skal man fremvise dokumentation for færdigvaccination eller tidligere smitte inden for de seneste 6 måneder.

Ved ankomst fra grønt eller orange region/land skal der ikke fremvises dokumentation.

Ved ankomst fra rød region/land skal man i 10 dages karantæne.

Rusland

 

Krav om fremvisning af maks. 72 timer gammel PCR-test på engelsk eller russisk. Det er kun tilladt at flyve direkte til Rusland fra Danmark.

Krav om fremvisning af maks. 72 timer gammel PCR-test på engelsk eller russisk. Det er kun tilladt at flyve direkte til Rusland fra Danmark.

Storbritannien

Krav om onlineregistrering inden for 48 timer før indrejse. Der er krav om selvbetalt test på 2. dagen efter ankomst.

Krav om onlineregistrering inden for 48 timer for indrejse. Krav om fremvisning af negativ test maks. 72 timer gammel og test på 8. dagen samt 10 dages karantæne med mulighed for at afbryde karantænen på 5. dagen ved negativ test.

Sydkorea

Krav om fremvisning af maks. 72 timer negativ PCR-test og udfyldelse af indrejseformular. Ved ankomst foretages screening (temperaturmåling og spørgeskema) samt krav om download af obligatorisk app, test og 10 dages karantæne efterfulgt af endnu en test. Der er mulighed for at søge dispensation fra karantæne for færdigvaccinerede erhvervsrejsende. c)

Krav om fremvisning af maks. 72 timer negativ PCR-test og udfyldelse af indrejseformular. Ved ankomst foretages screening (temperaturmåling og spørgeskema) samt krav om download af obligatorisk app, test og 10 dages karantæne efterfulgt af endnu en test. c)

USA 

Krav om fremvisning af dokumentation for færdigvaccination og maks. 72 timers gammel negativ PCR eller antigen-test. Krav om gyldig ESTA eller visum. 

Der er indrejseforbud for ikke-vaccinerede med enkelte undtagelser. d) Krav om fremvisning af maks. 24 timer negativ PCR eller antigen-test fra afrejse tidspunkt. Der kan være krav isolation eller test. 

 

a) Essentiel karakter dækker over jobkategorier inden for bl.a. følgende sektorer: sundhed, spildevandshåndtering, fødevareproduktion, kommunikationsinfrastruktur, IT-infrastruktur, teknikere inden for energi. Ligeledes mulighed for at søge dispensation.
b) Det vurderes af kinesiske myndigheder, om man har nødvendige økonomiske, handelsrelaterede, videnskabelige eller teknologiske aktiviteter.
c) Karantæne kan dispenseres, hvis rejsen er erhvervsrelateret af væsentlighed eller er officielle delegationer. Kontakt den danske ambassade i Sydkorea for nærmere information om karantæneundtagelse.
d) Visse undtagelser for indrejse der tillades for ikke-vaccinerede herunder børn under 18 år, deltagere i kliniske tests, mm. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

 

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Relateret indhold