15.11.21 DIB Nyheder

Økonomien og beskæftigelsen er på et rekordhøjt niveau

Der er fart på i virksomhederne, men mangel på materialer og kvalificeret arbejdskraft skaber usikkerhed om fremtiden, mener DI.

Økonomien voksede med 2,0 procent i 3. kvartal 2021, og beskæftigelsen steg med 1,7 procent viser tal fra Danmarks Statistik.

- Der er fart på i virksomhederne. Efterspørgslen er stor, og der er brug for mange medarbejdere. Det ser dog ud til, at væksten i økonomien er mere afdæmpet nu, hvor effekterne af genåbningen er blevet væsentligt mindre, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri (DI).

- Det bliver sværere og sværere for virksomhederne at finde de medarbejdere, som de har brug for.  Derfor venter vi en mere beskeden stigning i beskæftigelsen i de kommende måneder, siger Morten Granzau.

- Opsvinget er solidt med vækst i både privat forbrug, eksport og investeringer.  Men mangel på materialer og kvalificeret arbejdskraft skaber usikkerhed om fremtiden, siger Morten Granzau.

- På baggrund af erfaringerne fra sidste nedlukning venter vi ikke, at erhvervslivet samlet set vil blive ramt særligt hårdt af eventuelle nye restriktioner. Men enkelte brancher og virksomheder kan blive hårdt ramt, alt afhængig af hvilke restriktioner der i givet fald bliver indført, siger Morten Granzau.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold