Ringkøbing-Skjern Kommune sender et nyhedsbrev ud til knap 1.000 tyskere, hvor de oplyser om job- og karrieremulighederne hos virksomhederne i kommunen.

11.11.21 DIB Nyheder

Ringkøbing og KP Components vandt over Hamborg og Airbus

39-årige Philipp de Jong fra Tyskland er sammen med sin familie flyttet til Danmark og fået arbejde hos KP Components. Nu arbejder Ringkøbing-Skjern kommune på at få flere kvalificerede udlændinge til at følge i Phillips fodspor.

Det er langtfra hver dag, at KP Components i Ringkøbing har mulighed for at tiltrække en international kapacitet i kvalitetssikring. Men det lykkedes fornyelig, da Ringkøbing-Skjern kommune hev fat i virksomheden og fortalte, at de netop havde fået en tilflytter til området, der måske kunne være et godt match for dem.

- Vores virksomhed vokser og er ved at blive internationaliseret. Derfor vil vi rigtig gerne have medarbejdere, der har erfaring fra andre store virksomheder og har indsigt i kvalitetssikring. Men det er bare ikke det letteste at få lige nu. Der er kamp om alle kvalificerede. Derfor blev jeg også rigtig glad, da kommunen fortalte os om Philipp, siger Annette Mosegaard og tilføjer:

- Det er altså ikke hver dag, at vi har mulighed for at ansætte en medarbejder, der har mange års erfaring fra Airbus.

Gode skoler og godt arbejdsmiljø trækker

At Philipp de Jong valgte Ringkøbing-Skjern Kommune og KP Components til har flere grunde.

For det første har han i mange år holdt ferie på Vestkysten og kendte derfor til de naturen og området. For det andet havde han en tro på, at han selv og familien, der også tæller hans kone og tre børn i alderen 7 til 15 år, ville få et bedre liv i Danmark end de havde i Hamborg i Tyskland, hvor Philipp de Jong i 21 år havde arbejdet, senest som QM-improver og vicechef for kvalitetskontrol hos flyfabrikanten Airbus.  

- Hele familien var enige om at flytte – og vi har ikke fortrudt det. Jeg er rigtig glad for mit arbejdsliv og mine børn er rigtig glade for deres skole, siger Phillipp de Jong.

Men selvfølgelig er der også ting, som Philipp de Jong skal vende sig til.

Da han arbejde i Tyskland havde han en meget høj grad af jobsikkerhed. Den er ikke i samme grad tilstede i Danmark - ikke, at han frygter for sit arbejde. Samtidig oplever han, at der er større interesse for hele hans liv fra ledelsen i KP Components.

- Min chef sagde den anden dag, at hvis ikke jeg havde det godt derhjemme, så ville jeg jo heller ikke kunne arbejde godt, fortæller han.

Nyhedsbrev skal få udlændinge til Ringkøbing

I Ringkøbing-Skjern kommune er de rigtig glade for at kunne hjælpe KP Components med højt kvalificeret arbejdskraft.

- Vi vil rigtig gerne skabe gode vilkår for vores erhvervsliv. Det er både fordi, at vi gerne vil beholde og tiltrække nye virksomheder og fordi, at vi gerne vil sikre, at der er gode arbejdspladser til vores borgere, siger Sara Jørgensen, der er leder af ekstern udvikling i Ringkøbing-Skjern kommune.

Set i lyset af den store efterspørgsel, der er på kvalificeret arbejdskraft, har kommunen også igangsat en række initiativer for at få flere udlændinge til at kigge nordpå.

De sidste to år har kommunen blandt andet målrettet arbejdet med at tiltrække tyskere til området. I dag sender kommunen nyhedsbrev ud til knap 1.000 tyskere, hvor de oplyser om job- og karrieremulighederne hos virksomhederne i kommunen. Og så gør kommunen et stort arbejde for at hjælpe udlændingene til at falde godt til i kommunen, blandt andet ved at fortælle dem om mulighederne for beskæftigelse, uddannelse og fritidsliv.

- Det er hele familier, som vi skal have til at falde godt til. Derfor nytter det ikke kun at have fokus på det snævert erhvervsmæssige, hvis vi vil have dem til at blive boende, siger Sara Jørgensen.

Indsatsen har medvirket til, at der i dag bor over 6.000 internationale borgere i kommunen, heraf 2.200 i den arbejdsdygtige alder, som er ansat på lokale virksomheder.

Flere skal følge i Ringkøbings fodspor

I Dansk Industri (DI) håber man også, at flere vil følge i Ringkøbing-Skjern kommunes fodspor og gøre en indsats for at hjælpe virksomhederne med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

- Det er rigtig positivt at se, hvordan kommuner også kan være med til at skabe kontakt mellem lokale tilflyttere og lokale virksomheder. Det er endnu et vigtigt skridt på vejen mod at få flere i arbejde, siger vicedirektør Steen Nielsen fra DI og tilføjer:

- Den internationale arbejdskraft har haft en afgørende betydning for det danske arbejdsmarked over de sidste 10 år. Derfor har vi i dag over 250.000 internationale fuldtidsbeskæftigede på det danske arbejdsmarked. Et tal vi kun forventer vil stige i takt med, at virksomhederne ikke kan besætte alle ledige stillinger med dansk arbejdskraft.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

 

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold