Adm. direktør Steen Johansen fra Dreier & Co CO A/S fortalte de fremmødte kommunalpolitikere om, hvordan adoptionen af en 6. klasse, der fik håndværk integreret i alle de deres fag, desværre blev bremset af coronakrisen.

Foto: Andreas Hovmand
05.11.21 DIB Nyheder

Sig blot ”Jeg vil” og du får et job

Fynske virksomheder kæmper hårdt for at få medarbejdere nok. Det stod klart, da lokale politikere satter fødderne på betongulvet ved en række besøg op til kommunalvalget.

Ansøgerne skal ikke kunne ret meget. Vi stiller bare som krav, at de kommer til tiden og passer deres arbejde.

Sådan lød det fra driftschef Martin Rasmussen fra Scan-Hide i Vester Skerninge, der håndterer og behandler huder fra kreaturer. Her mangler de hele tiden ufaglærte medarbejdere.

Dermed føjer Scan-Hide sig til den lange række af virksomheder i Danmark, der kæmper med at få medarbejdere nok. En problemstilling som DI’s kampagnebus op til kommunalvalget har gjort meget håndgribeligt og konkret for byrådspolitikere i 30 kommuner, hvor de har takket ja til en tur ud til lokale virksomheder.

På buskampagnens sidste dag den 4. november gik turen således til Svendborg, Nyborg og København.

Læs mere om DI’s kampagne her

Hjælper med dagligdags ting

På Sydfyn besøgte 15 byrådskandidater Scan-Hide og Mac Baren Tobacco Company. Scan-Hide mangler 8-10 mand og er udfordret af trafikale problemer.

- Vi hjælper med dagligdags ting som f.eks at betale regninger til tiden og den slags. Hvis en ansøger ikke kan dansk, så håndterer vi også det. Men det bliver ikke nemmere af, at vejen her ud til er smal, trafikeret og  farlig for cyklister, og at den offentlige trafik til og fra Svendborg og andre byer i nærheden er elendig. Medarbejdere der møder i treholdsskift kl. 6 og 23 er tvunget til at have bil, men det er der mange ansøgere og ansatte, der ikke har, forklarede adm. direktør Michael Søndergaard.

De 15 kommunalpolitikere var enige om, at der skal være en bedre dialog mellem Svendborg Kommune og virksomhederne, når det nye byråd træder sammen til januar og lovede at hjælpe Scan-Hide med både rekruttering og bedre trafikale forhold.

På Mac Baren Tobacco Company efterlyste adm. direktør Jarl Freiesleben en mere ambitiøs erhvervspolitik, når den nuværende skal fornys næste år. I den forbindelse er der også behov for at styrke jobcentret.

- De medarbejdere, der bliver anvist fra jobcentret kunne godt blive bedre forberedt på at varetage et arbejde. Vi så gerne, at de blev uddannet mere, før de kommer ud på virksomhederne, eksempelvis i at regne og læse eller ved at tage et kørekort eller truckbevis, sagde Lone Ginge, produktionsansvarlig for pakkeriet hos Mac Baren Tobacco Company. 

Læs mere om Svendborg-politikernes besøg her

Nyborg vil have bedre fat i de unge

Der var ikke forbrødring. Men det var lige før, da 16 lokale politikere fra Nyborg kommune besøgte murer-, tømrer- og entreprenørvirksomheden Dreier & CO A/S. Selv om alle frøs om tæerne i den store hal, blev man enige om, at dialogen mellem virksomheder og byrådspolitikere skal forbedres, når det nye byråd træder sammen i det nye år. Og at der skal sættes kraftigt ind for at få flere unge – både de bogligt stærke og dem, der ikke har det så nemt -  til at vælge en faglig uddannelse og karriere.

For nogle år siden var Dreier & Co CO A/S i gang med at adoptere en 6. klasse, som skulle besøge virksomheden jævnligt, og have håndværk integreret på forskellig måde i alle de deres fag, – også tysk! Men så kom corona, og siden er der intet sket.

- Det er rigtig ærgerligt, for det er så vigtigt, at vi tager fat tidligt og fortæller børnene og de unge, hvorfor det er så fedt at være f.eks. håndværker. Kunne man ikke kickstarte det projekt igen. Jeg vil meget gerne stille mig til rådighed, sagde adm. direktør Steen Johansen fra virksomheden.

En opfordring, som flere af de forsamlede byrådskandidater tog meget positivt imod, og der kom flere forslag på banen.

Besøg af de lokale virksomheder i folkeskolen. Bedre kontakt og information til forældrene. Regneopgaver, der relaterer sig til byggeriet eller industrien. Og ansættelse af en erhvervsplaymaker, der skal arbejde for at skabe bedre forbindelse mellem skoler, erhvervsliv og Nyborg Kommune, var blot nogen af dem.

Læs mere om Nyborg-politikernes besøg her

Læs også: Sandahl: Stem for bedre vilkår til det lokale erhvervsliv

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Louise Pihl

Louise Pihl

Underdirektør

  • Direkte +45 7216 0177
  • Mobil +45 2566 6312
  • E-mail lop@di.dk

Relateret indhold