Når myndigheder og politikere vurderer, at der er behov for at smitteinddæmme, så mangler der ifølge DI også en mulighed for, at virksomheder kan bede medarbejdere om at vise coronapas.

10.11.21 DIB Nyheder

Snart må virksomheder kræve coronapas hos medarbejdere

En bred vifte af Folketingets partier har givet opbakning til DI-forslag om at give virksomheder ret til at bede medarbejdere om at vise gyldigt coronapas. DI håber, at det kan blive til virkelighed fra fredag, hvor coronapas også bliver krav i blandt andet nattelivet.

Det er allerede besluttet, at coronapasset fra fredag den 12. november genindføres som adgangskrav til nattelivet, indendørs restauranter samt arrangementer og aktivitet med over 200 deltagere indendørs og 2000 deltagere udendørs.

Men når myndigheder og politikere vurderer, at der er behov for at smitteinddæmme, så mangler der ifølge DI også en mulighed for, at virksomheder kunne bede medarbejdere om at vise coronapas. Det blev meldt ud den 8. november, og forslaget møder nu opbakning fra en bred vifte af Folketingets partier.

- I DI arbejder vi ihærdigt for at undgå restriktioner og nedlukninger. Coronapasset er en vigtig brik til dette, og derfor er det rigtig godt, at politikerne har lyttet, så der tegner sig et flertal for, at virksomhederne nu får denne mulighed. Virksomhederne har brug for værktøjet til at forhindre, at smitten breder sig blandt medarbejderne. Det gælder særligt på virksomheder, hvor en større andel af medarbejderne ikke er blevet vaccineret endnu, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

Læs også: DI: Coronapas skal forhindre nedlukning

Mangler godkendelse i epidemiudvalget

Før det atter bliver muligt for virksomhederne at bede om at se medarbejderes coronapas skal ressortminister Mattias Tesfaye fremlægge ønsket for Folketingets epidemiudvalg. Det er endnu uklart, hvornår det sker.

-  Vi forventer, at epidemiudvalget hurtigst muligt får forelagt spørgsmålet, og håber det kan blive til virkelighed hurtigst muligt. Vi hører allerede fra virksomheder, at der er snak mellem medarbejdere om, hvad man skal og må. For at sikre en tryg hverdag med klare regler, er det afgørende, at det hurtigt bliver muligt for virksomhederne at kommunikere en klar linje, siger Emil Fannikke Kiær.  

Læs også: Direktør blev borgmester: Det er faktisk en kæmpe styrke

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Rasmus Anderskouv

Rasmus Anderskouv

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3853
  • Mobil +45 2949 4621
  • E-mail raa@di.dk

Relateret indhold