Erhvervspuljen er en tilskudspulje til energieffektivisering i virksomheder, der skal sikre grøn omstilling og effektivisering af virksomhedernes energiforbrug. Puljen er på i alt ca. 3,9 mia. kr. og løber fra 2020 til 2029.

05.11.21 DIB Nyheder

Søg grønne milliontilskud i 2022 - her er datoerne

Energistyrelsen har offentliggjort kalenderen for 5 ansøgningsrunder til Erhvervspuljen i 2022. DI opfordrer virksomheder til at søge pengene til grønne energiprojekter.

4. januar 2022 åbner den første af fem ansøgningsrunder til Erhvervspuljen i 2022. Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse om ordningen, der giver støtte til grønne energiprojekter i virksomheder.

- Vi har lyttet til puljens interessenter og offentliggør derfor allerede nu en kalender for ansøgningsrunderne i 2022. I kalenderen har vi stilet efter så mange ansøgningsrunder som administrativt muligt, da vi ved, at det har stor betydning for potentielle ansøgere. Første runde åbner altså 4. januar 2022, og her har vi har lagt ekstra penge i puljen sammenlignet med sidste år. Det betyder, at endnu flere virksomheder kan få tilskud til at gennemføre projekter, som både kan hjælpe dem med at spare penge på deres energiregning og reducere deres udledning af CO2, siger Stine Leth Rasmussen, vicedirektør i Energistyrelsen i en pressemeddelse.

Læs også: 307 virksomheder har fået tilsagn om støtte til energiprojekter i 2021

DI opfordrer virksomheder til at søge

Ansøgningsrunderne er, som det fremgår nedenfor, overvejende placeret i første halvår af 2022. Det  skyldes blandt andet, at sidste ansøgning skal være færdigbehandlet inden jul.

- Det er positivt, at Energistyrelsen åbner for at ansøge om tilskud til energieffektiviseringer igen allerede den 4. januar. Industrien har brug for denne håndsrækning i den grønne omstilling og til at reducere høje energiprisers gennemslag på bundlinjen, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi. 

Han opfordrer i den sammenhæng også flere virksomheder til at søge midlerne.

- Der er samme beløb til rådighed i 2022, som der var i 2021, hvor det ikke er alle midler, der bliver udbetalt. Ambitionen skal være at tømme puljen, siger Troels Ranis.

Læs også: Danske virksomheder skal være grønnere med strøm

Datoer for puljeåbninger i 2022:

  • 4. januar
  • 15. februar
  • 29. marts
  • 31. maj
  • 30. august

Her kan du se datoer og vilkår for ansøgningsrunder i 2022

Yderligere information hos:

Chefkonsulent Kristian Nielsen, 3377 3345, krni@di.dk

På kampagnesite om elektrificering kan du løbende se nye eksempler på virksomheder, der elektrificerer produktionen.

Fakta

Fakta om erhvervspuljen

Erhvervspuljen er en tilskudspulje til energieffektivisering i virksomheder, der skal sikre grøn omstilling og effektivisering af virksomhedernes energiforbrug.

Puljen er på i alt ca. 3,9 mia. kr. og løber fra 2020 til 2029.

Læs mere om puljen på: www.ens.dk/erhvervstilskud eller på https://sparenergi.dk/erhverv/vaerktojer/tilskud

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Kristian Nielsen

Kristian Nielsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3345
  • Mobil +45 5213 2375
  • E-mail krni@di.dk

Relateret indhold