Viceadm. direktør i DI, Kim Graugaard pointerer,  at aftalen også gælder virksomheder, som ikke er helt nedlukket, men som alligevel i praksis lider stor nød.

10.12.21 DIB Nyheder

Ny trepartsaftale giver tre veje til lønkompensation under corona

Ny trepartsaftale forlænger arbejdsfordelingsordning og giver kompensation til tvangslukkede og andre virksomheder, der er ramt af corona restriktioner.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er fredag blevet enige om en aftale om lønkompensation i takt med at corona-konsekvenserne stiger for virksomhederne.

Dansk Industri er tilfredse med aftalen, fortæller viceadm. direktør Kim Graugaard.

- Aftalen kompenserer særligt de virksomheder, som er hårdt ramt af de nye anbefalinger og restriktioner. De vil nu blive understøttet med forlængelse af arbejdsfordelingsordning og genåbning af lønkompensation, siger han og fortsætter:

- Og så er det vigtigt at understrege, at aftalen også gælder virksomheder, som ikke er helt nedlukket, men som alligevel i praksis lider stor nød. Det er et vigtigt skridt i retning af gode kompensationer, som giver god mening i virkelighedens verden.

Kim Graugaard pointerer, at erhvervslivet har taget et stort ansvar under corona, hvor en af grundene til, at Danmark økonomisk er kommet godt igennem krisen, er aftalerne om de gode kompensationsordninger.

Aftalen kan læses i sin fulde længde her https://bm.dk/media/19174/trepartsaftale-10122021.pdf

Aftalens tre hovedelementer:

  1. Forlængelse af den midlertidige arbejdsfordelingsordning til 31. marts 2022.
  2. Lønkompensationsordning for tvangslukkede virksomheder så længe, der er forbud mod at holde åbent.
  3. Midlertidig lønkompensationsordning af hensyn til hårdt ramte virksomheder frem til 15. januar. Ordningen dækker virksomheder, som sender over 30 procent af medarbejderne hjem pga. corona.

Fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye erklærer sig også tilfreds.

- Det var et ønske for arbejdsgiverne at sikre adgang til lønkompensation. Samtidig er vi i en situation med mangel på arbejdskraft, og det har også været vigtigt for regeringen at tage hensyn til det. Jeg synes, vi har fundet et godt kompromis, siger han.

Parterne mødes igen 10. januar og gør status over ordningen.

Læs også gennemgang af Trepartsaftale om lønkompensation og forlængelse af den midlertidige arbejdsfordelingsordning

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Rasmus Anderskouv

Rasmus Anderskouv

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3853
  • Mobil +45 2949 4621
  • E-mail raa@di.dk

Relateret indhold