21.12.21 DIB Nyheder

DI: Forbrugerne holder humøret oppe trods stigende smitte

Forbrugerne holder julehumøret oppe i skyggen af stigende fødevarepriser og ny smittespredning, viser en måling fra Danmarks Statistik.

Målingen er udført i de to første uger af december blandt 1.500 danskere. I december er forbrugertillidsindikatoren omtrent uændret, da den går fra et nettotal på -2 i november til 2,1 i december. Det er værd at huske på, at målingen er udført inden de nye restriktioner i bl.a. kulturlivet blev annonceret i fredags.

- Selvom forbrugerne rammes af både stigende smitte og stigende priser, så holder de humøret oppe, hvilket tegner godt for salget her op til jul, siger Morten Granzau, underdirektør i DI.

- Stigende priser og udsigten til nye restriktioner kan få forbrugerne til at holde på pengene, men forbrugernes købekraft er stærk, og udrulningen af det tredje vaccinestik gør, at forbrugerne går nytåret optimistisk i møde, siger Morten Granzau.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold