Lars Erik Knaack, CEO, i NOVENCO Building & Industry (tv) og Frank Taaning Grundholm, Vice President Global HVACR Sales ABB har fået hjælp til det amerikanskke marked gennem DI Netværk.

Collage: Nicholas Wood
04.01.22 DIB Nyheder

DI-netværk hjælper NOVENCO og ABB på amerikansk marked

DIs amerikanske netværk for danske virksomheder har efter det første års virke hjulpet virksomhederne NOVENCO og ABB med kontakt til relevante aktører og indflydelse på udviklingen i USA. Kom med DI til New York i slutningen af januar.

Gennem de sidste par år har NOVENCO haft en voksende forretning af energieffektive køleløsninger til datacenterindustrien på det amerikanske marked. Det var en af grundene til, at virksomheden for et år siden så gode muligheder gennem DIs dengang nystartede USA-netværk.

- Vi er under etablering i USA, og derfor passede samarbejdet med USA-netværket rigtig godt i vores fremtidige strategi for afsætning af energieffektive og bæredygtige ventilatorløsninger i Nordamerika, siger Lars Erik Knaack, CEO, i NOVENCO Building & Industry.

Han er gennem netværket lykkedes med at skabe kontakt til flere relevante aktører i New York området.

- Som en af de mest ambitiøse og progressive stater i USA, når det gælder grøn omstilling i kampen om klimaforandringer, er New York et perfekt match til vores løsninger, siger Lars Erik Knaack.

Gennem USA-netværket i DI er der ifølge Lars Erik Knaack god mulighed for at komme igennem til myndigheder og organer i det amerikanske marked, som ville være rigtig svært at opnå på egen hånd som mellemstor dansk virksomhed.

- I 2022 vil vi gennemføre og etablere nogle ’Proof of Concept’ projekter i det amerikanske marked. De skal bruges til udbredelsen af vores energieffektive løsninger i nybygning såvel som ved renovering af den amerikanske bygningsmasse, siger Lars Erik Knaack.  

Læs også: Fuld tryk på grønt fremstød i 2022

Unikke muligheder på regeringsniveau

Også virksomheden ABB er med i det nye netværk, selv om virksomheden har været på markedet længe.

- Nordamerika og især USA er et essentielt marked for os. Vi har en rigtig god og solid forretning allerede, men jeg er altid på udkig efter måder at støtte vores lokale salgsteam med markedsudviklingen, og samarbejdet mellem de danske virksomheder under en DI paraply giver nogle helt unikke muligheder for at blive dybere engageret med regeringsniveauet både i staterne og føderalt, siger Frank Taaning Grundholm, Vice President Global HVACR Sales ABB.

Deltagelsen i netværket har givet virksomheden mulighed for at få indflydelse på udviklingen og være en kendt leverandør allerede inden, der har været konkrete projekter.

- Den meget tætte kontakt, der er blevet opbygget med NYSERDA omkring Empire Building Challenge og de andre initiativer i New York State har givet en rigtig værdifuld indsigt i hvor vi skal have fokus de næste par år, for at være helt klar til at fange de rigtige projekter når de er blevet modnet lidt mere. Den forhåndsviden ville vi ikke have haft uden USA-netværket, selvom vi har mange stærke forbindelser via vores lokale forretning, siger Frank Taaning Grundholm.

Læs også: Kloden Rundt: Top-faktorer i 2022

Fordele i erfaringsudveksling

Der er stor forskel på virksomhederne i netværket, og det er ifølge ABB-direktøren en fordel.

- Nogen virksomheder har lovgivningen lidt imod sig og skal have indflydelse på nye retningslinjer. Andre er lige startet i USA, mens andre igen, som vi, er veletablerede i markedet. Fordelen er, at vi udveksler erfaringer, og jeg får også noget med fra nogen af de andre, hvor de er stødt direkte ind i barrierer, som vi måske ikke lige tænker over, men som faktisk også påvirker vores forretning, siger Frank Taaning Grundholm.

Han håber, at det igen bliver muligt at være mere fysisk til stede i markedet og have flere fysiske møder.

- Det mangler altid lidt, når man sidder på hver sin side af Atlanten og snakker på en Teams forbindelse. Meget har virket rigtig godt, men den værdi der er i at have tid og mulighed for lidt small talk mangler og er der hvor man lige får et par detaljer med, som måske glipper i en online præsentation. Vi håber meget at der kommer mere gang i fjernvarme/-kølings udviklingen næste år, da det er et vigtigt element i den samlede udvikling af bæredygtighed i byerne, også for USA, siger Frank Taaning Grundholm.

Læs også: Nu skal EU's bygningsmasse energioptimeres

Flere medlemmer er velkomne

Det er Mille Munksgaard, Seniorkonsulent i DI USA, der faciliterer netværket, som altså nu har eksisteret i et år.

- Missionen med netværket har fra starten været at skabe rød tråd mellem den praktiske viden og de nyeste trends og tendenser og skabe tid og rum til erfaringsudveksling og refleksion blandt gruppens medlemmer. Jeg oplever, at netværket sikrer kvalificeret sparring og inspirerer til at håndtere de udfordringer eller muligheder der opstår, så virksomhederne mere effektivt kan skabe resultater internationalt, siger Mille Munksgaard.

Hun mener, at der i det kommende år vil være massive muligheder i en kolossal udvikling indenfor energirenovering af den eksisterende amerikanske bygningsmasse.

I dag står bygninger alene for godt 70 pct. af den samlede CO2 udledning i New York City og frem mod 2050 skal udledningen reduceres med 85 pct. New York ved, at danske virksomheder har de helt rette kompetencer og viden, som skal til for at New York kan indfri sine klimamål, siger Mille Munksgaard.

Et konkret eksempel på en eksportmulighed, er udbuddet Empire Building Challenge, som sætter bæredygtige bygnings- og renoveringsprojekter i udbud for $50 mio.

- I maj 2021 underskrev DI en samarbejdsaftale med New York State Energy Research Development Authority (NYSERDA) for at sikre et forspring for danske virksomheder i konkurrencen om udbuddet. Virksomheder, der kan se muligheder i dette er meget velkomne i netværket, siger Mille Munksgaard.

Læs også: Nyt netværk: Styrk din eksport af energieffektive løsninger til USA

 

Kom med DI til USA

Kom med DI til USA

Hvis du vil høre mere om netværket, så ræk ud til gruppens facilitator Mille Munksgaard, Senior Project Manager og Rådgiver på DI’s kontor i New York på mimu@di.dk eller +1 (929) 290-9701.

Fra den 25.-27. januar 2022 inviterer DI danske virksomheder til New York City for at lade sig inspirere, møde nye potentielle kunder og få ny indsigt i markedsmulighederne i en af USA's mest ambitiøse og progressive stater og byer.

Læs mere om turen til New York

 

DI USA

DI har siden 2014 været fysisk tilstedeværende i New York og Washington D.C. DI USA, også kendetegnet som Danish Cleantech Hub, assisterer det grønne Danmark og er et offentlig-privat samarbejde, som både virksomheder, offentlige myndigheder og institutioner kan benytte. DI USA tilbyder at skabe grundlag for beslutninger på det amerikanske marked, og kan hjælpe med alt fra markeds- og kundeforståelse, udarbejde forretningsplaner eller hjælp til at identificere den rette partner for din virksomhed.

Læs mere om DI USA her.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Mille Munksgaard

Mille Munksgaard

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4631
  • Mobil +45 2077 0611
  • E-mail mimu@di.dk

Relateret indhold